Društvo arhiva vesti 13.04.2016

VIDEO: Evo koliko jedna baba ne voli SPS

Vesti online 13.04.2016
U selu Alakincu, ispred porodične kuće Jankovića, jedna baba za koju tvrde da je aktivistkinja SNS-a, svojim primerom pokazala kako se "aktivisti SNS-a ponašaju u Surdulici", saopštio je SPS. - Razumemo to da je suprug dotične stranački postavljen… »

Naredne godine 14.750 mesta za studente osnovnih studija na UB

RTS 13.04.2016
Senat Univerziteta u Beogradu doneo je odluku o raspisivanju konkursa za upis studenata na sve nivoe studija u narednu školsku godinu. Kako je saopšteno, u školsku 2016/2017. godinu moći će da se upiše 14.750 studenata na osnovne akademske studije… »

U patroli sa Vojskom Srbije na bugarskoj granici

Al Jazeera 13.04.2016
Više od mjesec dana državne granice Srbije, zajedno sa graničnom policijom, čuva i vojska. Razlog je sprečavanje ilegalnog ulaska u zemlju, prije svega izbjeglica, kojima je balkanska ruta ka zapadnoj Evropi zatvorena. Odluke o angažovanju vojske na… »

Hawking i ruski milijarder prave međuzvjezdanu letjelicu

Al Jazeera 13.04.2016
Pokrenut je projekat potrage za životom u Alfa centauri, sunčevom sistemu najbližem našem. Vrijednost misije procjenjuje se na 100 miliona dolara. Plan je napraviti male letjelice koje će moći da dosegnu petinu brzine svjetlosti.… »

Smilevska o pomilovanim političarima u Makedoniji

Al Jazeera 13.04.2016
Dan nakon odluke makedonskog predsjednika Đorga Ivanova da pomiluje sve političare protiv kojih se vode krivični postupci - najveća opoziciona stranka - Socijaldemokratski savez - pokrenula je proceduru za opoziv šefa države. Za smjenu nije dovoljno… »

Generalu Ljubiši Dikoviću zabranjen ulazak na Kosovo!

Telegraf 13.04.2016
General Vojske Srbije Ljubiša Diković proglašen je nepoželjnom osobom i zabranjen mu je ulazak na Kosovo. Ministar spoljnih poslova Kosova Petrit Seljimi doneo je odluku kojom se načelnik generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković proglašava za… »

Slučaj Jasenovac: Etnički homogene države nemaju budućnost

Nedeljnik 13.04.2016
Bivši ministar privrede Vlade Hrvatske Goranko Fižulić u interesantnom komentaru objavljenom na portalu Telegram.hr osvrnuo se na Jasenovac i revitalizaciju ustaštva. Prenosimo vam ceo komentar. Njemačka savezna pokrajina Saska ima približno isti… »

Alarmantan broj alkoholičara bez obzira na zabranu

RTV 13.04.2016
TEHERAN - Policija u Teheranu u prethodnih 12 meseci privela je 2.900 pijanih vozača, izjavio je visoki zvaničnik policije. "Uprkos islamskoj zabrani korišćenja alkohola, broj pijanih ljudi za volanom je alarmatnan", izjavio je policijski zvaničnik… »

Matematičari dobili statue Energije znanja

B92 13.04.2016
Na svečanosti u Matematičkoj gimnazijiu Beogradu, učenicima su dodeljene nagrade. Deseta, jubilarna Srpska matematička olimpijada, koja se održava uz podršku kompanije NIS, donela je neke nove mlade talente koji će predstavljati našu zemlju na 57… »

Očinski instinkt! Ovaj Rus je golim rukama pridavio izgladnelog vuka i spasao svoju decu... (video)

Srbija danas 13.04.2016
Dobio je nadljudsku snagu! Aslan Šauhalov je meštanin sela Dalakovo u ruskoj pokrajini Ingušetiji. Ovaj hrabri Rus je golim rukama savladao vuka kako bi zaštitio svoju decu koja su se igrala u dvorištu. Foto: Youtube printscreen/Первый по… »