Društvo arhiva vesti 13.04.2016

Podrška: Evropska unija daje 14 miliona evra za Rome u Srbiji

Blic 13.04.2016
Evropska unija će nastaviti da pruža podršku za unapređenje položaja Roma i namerava da opredeli još 14 miliona evra za nove projekte koji treba da doprinesu izgradnji pravednog, inkluzivnog društva, rekao je danas šef sektora operacija Delegacije… »

Nestao dečak iz Kraljeva: Izašao da nešto kupi i više se nije vratio! (foto)

Srbija danas 13.04.2016
Danijel Bajramović (16) iz Kraljeva nestao je prošle srede, 6. aprila, i od tada mu se gubi svaki trag. Prema rečima njegove majke Svetlane i očuha Rada, porodica je Danijela poslednji put videla prošle srede kada je iz porodične kuće izašao u… »

Radost za Obrenovac! Žitelji deset sela dobijaju novu deonicu puta (foto)

Srbija danas 13.04.2016
Gradski menadžer Goran Vesić, obišao je danas radove na izgradnji puta na deonici Draževac-Mislođin, u opštini Obrenovac čijim završetkom će žitelji sela Mislođin imati diretknu vezu sa Stepojevcem i Ibarskom magistralom. Vesić izrazio je… »

Dodeljene stipendije mladim talentima Novog Sada: Vučević i Udovičić prisustvovali svečanosti (foto)

Srbija danas 13.04.2016
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa ministrom za omladinu i sport i predsednikom Fonda za mlade talente Republike Srbije Vanjom Udovičićem prisustvovao svečanoj dodeli Ugovora o stipendiranju najboljim studentima u Republici Srbiji… »

U Turskoj uhapšen vehabija iz Srbije Adem Demirović: Čeka se njegovo izručenje!

Telegraf 13.04.2016
Američka obaveštajna služba FBI je još 2011. godine upozoravala na Demirovića kao na terorističku pretnju za Balkan i kao jednog od ljudi koji vuku konce u islamskoj zajednici u BiH. Ozloglašeni vehabija i terorista, Adem Demirović, uhapšen je u… »

Intenzivirani radovi na izgradnji atletskog stadiona

RTV Novi Pazar 13.04.2016
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je, zajedno sa gradonačelnikom dr Mehom Mahmutovićem i predstavnicima Gradske uprave radove na izgradnji atletskog stadiona na Hadžetu. Intenzivno se radi na drugoj fazi izgradnje stadiona, a… »

Asfalt posle 30 godina

RTV Novi Pazar 13.04.2016
U Novom Pazaru se ovih dana na preko dvadeset lokacija izvode ozbiljni građevinski radovi. Grade se kolektori,feklana I kišna kanalizacija,asfaltira se veliki broj ulica a jedna od njih je I ulica u naselju Jaklja koje je najviše stradalo u poslednjim… »

Mahmutović: Sve što je obećano ispunjeno je!

RTV Novi Pazar 13.04.2016
Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović u intervjuju za RTVNP ocenio je da Novi Pazar danas liči na jedan moderan evropski grad. “Pazar danas i pre sedam godina nisu isti gradovi. Kada uporedite nekad i sad možete da potvrdite kao naši svedoci i… »

Amerikanka probala srpske slatkiše. Reakcija: KATASTROFA!

Prva 13.04.2016
Jutjuberka Vanesa Gabrijela nedavno je na svom kanalu objavila video u kojem isprobava srpske i hrvatske slatkiše koji su joj stigli preko servisa Treats. U nazivu videa slatkiše je nazvala čudnim, a u samom snimku nije se preterano oduševila većinom… »

Osmaci na testu: Sutra probni završni ispit

Blic 13.04.2016
Probni završni ispit za učenike osmog razreda u osnovnim školama u Srbiji biće organizovan u petak i subotu, 15. i 16. aprila. Za učenike osmog razreda, sutra u 12.00 časova biće organizovan probni završni ispit iz matematike, a u subotu 16… »