Društvo arhiva vesti 13.04.2016

"Istorijski čin": Potpisan protokol koji će baciti novo svetlo na stradanje Srba

Blic 13.04.2016
Arhiv Srpske pravoslavne crkve i Muzej žrtava genocida potpisali su Protokol o saradnji koji će omogućiti da te dve institucije u narednom periodu svojim radom i zajedničkim projektima doprinesu naučnom objašnjenju i stvaranju dokumentacione i… »

Đurić: SNS će "osloboditi" Vračar

RTS 13.04.2016
Član Predsedništva SNS-a Marko Đurić učestvovao je u akciji uređenja Čuburskog parka na beogradskoj opštini Vračar i poručio da će SNS "osloboditi" Vračar posle 24 godine. Đurić je istakao da je Vračarom 24 godine upravljala demokratska… »

Šešelj i dugoročne političke posledice

Pravda 13.04.2016
Oslobađanje Vojislava Šešelja bilo kakve odgovornosti pred tribunalom u Hagu i, sledstveno tome, omogućavanje da politički deluje kao slobodan građanin u Srbiji, bez sumnje će imati višestruke i dugoročne političke posledice. Piše: Neven… »

Bez povređenih tokom noći u Beogradu

B92 13.04.2016
Beograd -- U Beogradu se sinoć dogodila jedna saobraćajna nesreća, ali nije bilo povređenih, rekla je Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura. Udes se dogodio u 19.23 časova na autoputu kod Autokomande, u smeru ka mostu Gazela. Hitna pomoć je… »

Generalštab nestaje u oblaku prašine / FOTO

B92 13.04.2016
Beograd -- Usled radova na rušenju zgrade Generalštaba u Nemanjinoj ulici podigao se oblak prašine. Zgrada starog Generalštaba teško je oštećena u bombardovanju 1999. godine, a radovi na pripremi terena za rušenje dela te zgrade počeli su prošle… »

Biračima pilule za potenciju u zamenu za glasove

B92 13.04.2016
Južnokorejski grad Suvon otvorio je istragu protiv jednog kandidata na današnjim parlamentarnim izborima. Osumnjičeni kandidat je navodno pripadnicima starijega muškog biračkog tela delio pilule za potenciju u zamenu za glasove. "Tek treba utvrditi… »

Počinje prijava za novi ciklus naučnoistraživačkih projekata

RTS 13.04.2016
Prvi put na konkursu za naučnoistraživačke projekte mogu se predlagati projekti koji se odnose na osnovna usmerena istraživanja u društvenim i humanističkim naukama. Počinje prijavljivanje za konkurs za novi ciklus naučnoistraživačkih projekata… »

Smenjena direktorka Visoke poslovne škole u Novom Sadu

Novi magazin 13.04.2016
Vojvođanska vlada smenila je direktorku Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu Dragicu Tomić zbog, kako se navodi u obrazloženju, "dela koje je čine nedostojnom dužnosti", saopšteno je danas. Kako se navodi saopštenju, Pokrajinska… »

Srce za decu: Rođen gluv, a danas osvaja medalje za ples

Blic 13.04.2016
Iako je rođen sa velikim oštećenjem sluha, Valentin Horvat (17) iz Subotice od detinjstva niže uspehe na plesnom podijumu. Valentinu je pre 11 godina ugrađen kohlearni implantant, i od tada ni u čemu ne zaostaje za svojim vršnjacima. Plesom se bavi… »

U očima drugih: Lavovi egocentrični, Ribe previše ćutljive

Prva 13.04.2016
Poznajete sebe, svoje karakteristike, znate ko vam odgovara, ali zvezde mnogo utiču i na utisak koji ostavljate na druge ljude. Ovan Imate toliko odličnih ideja, pa i energije dok su svi drugi uspavani i mislite da oni očekuju da ih upravo vi povedete… »