Društvo arhiva vesti 13.04.2016

"Istorijski čin": Potpisan protokol koji će baciti novo svetlo na stradanje Srba

Blic 13.04.2016
Arhiv Srpske pravoslavne crkve i Muzej žrtava genocida potpisali su Protokol o saradnji koji će omogućiti da te dve institucije u narednom periodu svojim radom i zajedničkim projektima doprinesu naučnom objašnjenju i stvaranju dokumentacione i… »

Marko Đurić: SNS će osloboditi Vračar 24. aprila

Kurir 13.04.2016
BEOGRAD - Član Predsedništva SNS Marko Đurić učestovao je danas u akciji uređenja Čuburskog parka u beogradskoj opštini Vračar i poručio da će SNS "osloboditi" Vračar posle 24 godine. "Vračarom je 24 godine upravljala u različitim… »

Šešelj i dugoročne političke posledice

Pravda 13.04.2016
Oslobađanje Vojislava Šešelja bilo kakve odgovornosti pred tribunalom u Hagu i, sledstveno tome, omogućavanje da politički deluje kao slobodan građanin u Srbiji, bez sumnje će imati višestruke i dugoročne političke posledice. Piše: Neven… »

Hitna pomoć: Teška noć za hronične bolesnike

Novi magazin 13.04.2016
Protekle noći u Beogradu dogodio se jedan saobraćajni udes u kojem nije bilo povređenih, ali su zbog toplog vremena pomoć lekara tražile gotovo sve vrste hroničnih bolesnika, rečeno je u Hitnoj pomoći. U udesu koji se oko 19.30 dogodio na… »

Generalštab nestaje u oblaku prašine / FOTO

B92 13.04.2016
Beograd -- Usled radova na rušenju zgrade Generalštaba u Nemanjinoj ulici podigao se oblak prašine. Zgrada starog Generalštaba teško je oštećena u bombardovanju 1999. godine, a radovi na pripremi terena za rušenje dela te zgrade počeli su prošle… »

Delio pilule za potenciju u zamenu za glasove

Radio 021 13.04.2016
Južnokorejski grad Suvon otvorio je istragu protiv jednog kandidata na današnjim parlamentarnim izborima. Osumnjičeni kandidat je navodno pripadnicima starijega muškog biračkog tela delio pilule za potenciju u zamenu za glasove. "Tek treba utvrditi… »

Verbić: Od danas otvoren konkurs za istraživačke projekte

Kurir 13.04.2016
Ministar prosvete, nauke i tehnologije Srđan Verbić danas je proglasio otvorenim konkurs za naredni ciklus finansiranja istraživačkih projekata, na koji prvi put, pored istraživača iz oblasti tehničko-tehnoloških i prirodnih nauka, mogu da se… »

Vlada Vojvodine smenila direktorku Visoke poslovne škole Dragicu Tomić

Radio 021 13.04.2016
Direktorka Visoke poslovne škole u Novom Sadu Dragica Tomić, smenjena je danas na sednici Vlade Vojvodine, jednoglasnom odlukom. Prema odluci koja je doneta, na mesto vršioca dužnosti direktora ove visoke škole postavljen je Patrik Drid, profesor na… »

Srce za decu: Rođen gluv, a danas osvaja medalje za ples

Blic 13.04.2016
Iako je rođen sa velikim oštećenjem sluha, Valentin Horvat (17) iz Subotice od detinjstva niže uspehe na plesnom podijumu. Valentinu je pre 11 godina ugrađen kohlearni implantant, i od tada ni u čemu ne zaostaje za svojim vršnjacima. Plesom se bavi… »

U očima drugih: Lavovi egocentrični, Ribe previše ćutljive

Prva 13.04.2016
Poznajete sebe, svoje karakteristike, znate ko vam odgovara, ali zvezde mnogo utiču i na utisak koji ostavljate na druge ljude. Ovan Imate toliko odličnih ideja, pa i energije dok su svi drugi uspavani i mislite da oni očekuju da ih upravo vi povedete… »