Svet arhiva vesti 20.05.2016

Porošenko hoće da u Donbasu sprovede hrvatsku "Oluju"

Vesti online 20.05.2016
Još jedna inicijativa ukrajinskih vlasti nedvosmisleno svedoči o namerama da se odustane od Minskog mirovnog sporazuma. Porošenko, naime, predlaže Zapadu da počisti Lugansku narodnu republiku i Donjecku narodnu republiku kao što su Hrvati Srpsku… »

Bivši rumunski kralj traži da bude oslobođen poreza na zamak

Večernje novosti 20.05.2016
Kralj Mihaj tražio je da bude oslobođen plaćanja poreza na svoj zamak u zapadnoj Rumuniji zato što je ratni veteran. BUKUREŠT - Bivši rumunski kralj Mihaj tražio je da bude oslobođen plaćanja poreza na svoj zamak u zapadnoj Rumuniji zato što je… »

Marin Le Pen: EU na ivici propasti, Klintonova opasna po mir

Studio B 20.05.2016
Liderka francuske krajnje desničarske partije Nacionalni front Marin Le Pen ocenila da je Evropska unija na ivici propasti jer se ruše njena dva glavna stuba – Šengen i evrozona. Smatra da bi pobeda Hilari Klinton u trci za predsednika SAD značila… »

Ministri NATO dogovorili da prošire operacije u Sredozemlju Tanjug

Studio B 20.05.2016
Ministri spoljnih poslova 28 zemalja članica NATO dogovorili su se u četvrtak na sastanku u Briselu da prošire svoje operacije u Sredozemlju da bi pomogli u suzbijanju krijumčara koji prebacuju izbeglice iz severne Afrike u Evropu. „Složili smo se… »

"Fajt" Albanaca i Engleza u zatvoru (video)

Mondo 20.05.2016
U britanskom zatvoru u Ročesteru kod Londona došlo je do tuče između zatvorenika koja je snimljena sigurnosnim kamerama, objavio je danas "Dejli mejl". Foto: screenshot/youtube Tuča je izbila između britanskih i albanskih zatvorenika a nije poznato… »

Opakog El Čapa izručuju SAD

Mondo 20.05.2016
Ministarstvo spoljnih poslova Meksika saopštilo je danas da je odobreno izručenje narkobosa Hoakina "El Čapa" Guzmana u SAD i da su dobili garancije da za njega neće biti tražena smrtna kazna. Foto: screenshot/youtube Kratki: Da nema potrošnje, ne… »

Požar u Kanadi se širi: Zahvatio i Saskečuan

Mondo 20.05.2016
Vatrogasci su napredovali u borbi sa šumskim požarom u regionu oko grada Fort Mekmari, ali se zato vatra proširila na susednu provinciju Saskečuan. Foto: Jason Franson/The Canadian Press via AP Zvaničnik vatrogasne službe iz Alberte Čed Morison… »

Potraga za telima: "Nema preživelih u padu aviona"

Blic 20.05.2016
Egipatska vojska saopštila je danas da je pronašla delove olupina nestalog aviona Edžiptera. Kako se navodi, delovi olupina su pronađeni 290 kilometara severno od mediteranskog grada Aleksadrije. 00.26 - CNN:U avionu se pre pada uključio detektor za… »

Odobreno izručenje El Čapa u SAD

RTS 20.05.2016
Meksiko je odobrio ekstradiciju narko-bosa Hoakina Gusmana, poznatijeg po nadimku El Čapo u SAD, gde bi mu se sudilo za trgovinu narkoticima i ubistvo, saopštilo je meksičko ministarstvo inostranih poslova. U saopštenju ministarstva se navodi da je… »

Pao policijski helikopter u francuskoj: Četvoro ljudi ostalo na mestu mrtvo!

Telegraf 20.05.2016
Helikopter je udario u litice u blizini naselja Kotret pri čemu su poginula sva četiri člana posade. Četiri pripadnika fransuskih specijalnih snaga poginulo je kada se srušio helikopter u planinskoj oblasti na jugozapadu Francuske. Helikopter je… »