Regioni arhiva vesti 25.01.2017

Januarsku proizvodnju RBM-a ograničilo nevreme

Kolektiv 25.01.2017
Još jedan težak početak. Ekstremno niske temperature usporile rad i nametnule dodatne obaveze za održavanje opreme i mehanizacije. – Ostvarenje na rudi za 24 dana januara oko 90 odsto, na ukupnim iskopinama polovično, a bakra u koncentratu oko 82… »

Ko je iz policije i zašto tukao dečake?

OK radio 25.01.2017
Ni mesec dana nakon što su iz redakcije Južnih vesti Policijskoj upravi u Nišu postavljena pitanja o hapšenju tokom koga su dvojica maloletnika bila povređena, nema odgovora ko ih je i zbog čega tukao. Odgovore na ova pitanja čekaju i roditelji… »

Hajka na vukove u despotovcu: Od planiranih sedam odstreljena samo vučica

Kurir 25.01.2017
DESPOTOVAC - U lovištu Šumskog gazdinstva "Južni kučaj" iz Despotovca, na Beljanici, u punom jeku je lov na vuka, veoma atraktivan za sve lovce sveta, posebno iz zemalja gde je lov na vuka zabranjen. Od sedam vukova planiranih za odstrel ove zime… »

Dva mađarska ledolomca na dunavu pokušavaju proboj: Formiran ledostaj uzvodno od Beograda

Kurir 25.01.2017
NOVI SAD - Dva mađarska ledolomca danas pokušavaju da prođu kroz ledenu barijeru uzvodno od Beograda, pošto se na delu Dunava od Slankamena do Pupinovog mosta formirao ledostaj. Na tom delu Dunava angažovani su ledolomci "Sečenji" i "Jegtoro VII"… »

Humani gest Prokupčana: Hrane ptice u divljini i spasavaju ih od hladnoće

Blic 25.01.2017
Ptice koje ne nađu hranu, što im je sada posebno teško zbog snega i leda, uginu već posle jednog dana, pa je grupa Prokupčana rešila da im pomogne. Prokupčani iz Udruženja ljubitelja i odgajivača ptica "Hameum Carina" pomažu divljim pticama u… »

Na proleće – druga pesma!

Jugmedia 25.01.2017
Kvalitet imamo i verujem da ćemo na proleće pevatu drugu, lepšu i bolju pesmu po pitanju rezultata, ocenjuje za Zoran Stanković, trener ženskog Rukomotenog kluba Radan Lebane, koji je jesenji deo završio na dnu tabele Prve ženske rukometne lige –… »

I pored decembarske povišice, jaz još veći

Radio sto plus 25.01.2017
Prosečne decembarske plate u sandžačkim opštinama iznosile su 38.000 dinara i bile su za preko 4.000 dinara veće od novembarskih, ali je i pored toga jaz u odnosu na republički prosek zarada povećan sa 12.000 na 15.000 dinara. Prema podacima… »

Zaposleni u institutu traže prijem kod Vučića

Ritam grada Kg 25.01.2017
Zaposleni u Institutu za javno zdravlje Kragujevac poslali su zahtev za prijem kod premijera Srbije, kako bi ga upoznali sa situacijom prouzrokovanom odlukom Upravnog odbora da ne izabere direktora. Iz te zdravstvene ustanove podsećaju da rok za… »

KKS traži ostavku direktora “Vodovoda”

Ritam grada Kg 25.01.2017
Udruženje skupština stanara “Kragujevački kućni savet” zatražilo je od direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” Nebojše Jakovljevića da podnese ostavku. Razlog za takav zahtev, navode u KKS, je to što se oglušio o pozive da građanima… »

Ručni radovi ponovo aktuelni u Petrovcu na Mlavi

RTS 25.01.2017
Kada su u pitanju igle, konci i materijali, žene iz udruženja Riznica Mlave, znaju sve. Od veza toledo, poznatijeg kao rišelje, preko kosovskog veza i takozvanog veza „za iglom", reljefnog boda i naravno goblena ili pokrstica. Prave i kutije za… »