Društvo arhiva vesti 24.04.2017

Država bez duše: Strujni udar ubija sirotinju

Vesti online 24.04.2017
Meštani aleksinačkih sela pre nekoliko dana mirno su protestovali ispred zgrade Elektrodistribucije s transparentom "Kome su na savesti ove dve duše?". Neposredni povod bila je porodična tragedija u selu Glogovac kada su od strujnog udara u dvorištu… »

Ikone nas povezuju s nebom

Vesti online 24.04.2017
Tatjana Filipović iz Beograda za sebe kaže da je "doktorka za umetnine", kako ona šaljivo naziva svoj posao konzervatora i restauratora. Bavi se edukacijom, kao i originalnim freskoslikarstvom i ikonopisom. Nedavno je zidove i ikonostas crkve Svetog… »

Projekat finansira pet evropskih kompanija

Alo 24.04.2017
Kompanija Severni tok dva AG potpisala je ugovore sa kompanijama Anži, OMV, Rojal Dač Šel, Uniper i Vinteršel o finansiranju projekta izgradnje gasovoda Severni tok dva, za koji će obezbediti polovinu sredstava od ukupno 9,5 milijardi evra. Pet… »

Odata počast nastradalima u bombardovanju RTS Porodice: Tužilaštvo ignoriše dokaze o krivcima

Kurir 24.04.2017
Porodice poginulih u NATO bombardovanju RTS u 2.06 časova 23. aprila 1999. i čelnici Beograda položili su vence na spomenik „Zašto?“. Stradalo je 16 radnika nacionalne televizije, a dvojica njihovih kolega i posle 18 godina se vode kao nestali jer… »

EVROPSKI KOMESAR Jonahes Han: Potreban je dijalog sa demonstrantima u Srbiji

Newsweek 24.04.2017
Johanes Han je u ponedeljak u Briselu izjavio da očekuje da što pre dođe do rekonstrukcije srpske vlade i naglasio da je nužno da vlasti uđu u dijalog s demonstrantima u Srbiji da bi se njihovo negodovanje okončalo. Posle razgovora sa šefom srpske… »

Teroristički napadi na SFRJ: Godine opasnog življenja

Kurir 24.04.2017
7. Godine opasnog življenja: Od 1945. do Titove smrti. Ustaški i četnički teroristi često su napadali ambasade i konzulate SFRJ, ali i građane u samoj socijalističkoj Jugoslaviji Od kraja Drugog svetskog rata SFRJ je često bila meta terorističkih… »

Izložba učenika dnevnog boravka škole "Milan Petrović" 26. aprila

Radio 021 24.04.2017
Izložba "Umetnost u nama" biće otvorena u sredu, 26. aprila od 10 časova u Izbi (Železnička 4). Tom prilikom biće izloženi radovi učenika iz dnevnog boravka škole "Milan Petrović". Dnevni boravak je organizaciona jedinica škole za osnovno i… »

Vulin sa ministarkom odbrane Slovenije o migrantskoj krizi

RTV 24.04.2017
LJUBLJANA - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin sastao se danas u Ljubljani sa ministarkom odbrane Slovenije Andrejom Katič, sa kojom se razgovarao o aktuelnoj migranstkoj krizi i o važnosti očuvanja mira i… »

Saša Mirković traži poništenje izbora u Zaječaru

Alo 24.04.2017
Grupa građana koju predvodi bivši gradonačelnik Zaječara i nekadašnji član SNS Saša Mirković zatražila je danas da se ponište lokalni izbori u Zaječaru. Gradska izborna komisija (GIK) mora da ponisti kompletne izbore u Zaječaru jer je naše… »

Milošević u arhivima CIA: Kako je šarmantni borac za demokratiju postao najveći američki neprijatelj

Nedeljnik 24.04.2017
Kako je najmoćnija obaveštajna agencija na svetu menjala i cenzurisala sopstvene izveštaje o predsedniku Srbije i Jugoslavije tokom devedesetih godina, sakrivajući represije nad Srbima sa Kosova i praveći najvećeg američkog neprijatelja od nekada… »