Društvo arhiva vesti 24.04.2017

Nemoćni ne bi preživeli

Politika 24.04.2017
Mnogi ne odobravaju najave nadležnih da bi isplata penzija na ruke mogla da bude ukinuta, ali ima i onih kojima je milije da novac podižu u banci ili poštiFoto M. Brakočević. Oko 426.000 penzionera svakog meseca s nestrpljenjem iščekuje poštara da… »

Čovek štakama napao putnika!

Alo 24.04.2017
Jednu sasvim uobičajenu vožnju u beogradskom GSP-u prekinula je tuča dva putnika. Razlog ovog okršaja, u kom je jedan od ova dva "gospodina" završio na podu, nije poznat. Naime, jedan čovek je štakama napao drugog, sevale su pesnice i psovke… »

Starac gavrilo je predvideo rušenje krsta: Beograd će stradati, a Srbi će sa Rusima vratiti Kosovo!

Kurir 24.04.2017
Srbiju će rasparčati, na delove, otcepiće i Vojvodinu i Kosovo, i Sandžak, i Crna Gora će delom Albanija biti. Više se neće iz Beograda zemljom upravljati, već će posebno, svaka otcepljena jedinica imati svoje centre za sve. Spas je u opštem… »

22. DAN PROTESTA U SRBIJI: Demonstranti najavili moguću radikalizaciju (FOTO, VIDEO)

Newsweek 24.04.2017
Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije počeli su 3. aprila, dan posle predsedničkih izbora. Oko 150 građana okupilo se večeras nešto posle 18.00 sati ispred Doma Narodne skupštine Srbije, na 22. protestu "Protiv diktature", a oko 19.00 su… »

Šta radnici dobijaju od međunarodnih socijalnih sporazuma

RTS 24.04.2017
Posle sedam godina pregovora sve je spremno za potpisivanje socijalnog sporazuma između Srbije i Rusije, a nakon sedmogodišnje pauze obnovljeni pregovori sa Grčkom ulaze u završnu fazu. Srbija takve sporazume koji građanima omogućavaju da povežu… »

Bili su prijatelji, žestoki momci i vođe "Grobara": Jedan najsuroviji srpski kriminalac, drugi vlasnik fudbalskog kluba…

Telegraf 24.04.2017
O njihovom prijateljstvu svedočili su momci iz beogradskog kriminalnog miljea, ali i oni sa južne tribine. Jedan za drugim, devedesetih godina padale su vođe beogradskih klanova. Neretko, likvidirali su jedni druge. Retko, među njima je bilo i… »

Karmen i Lupita, sijamske bliznakinje „zajedno” 16 godina (foto, video)

Sputnik 24.04.2017
Karmen i Lupita sijamske bliznakinje imaju jedno srce i jedna pluća. Doktori insistiraju da ih razdvoje zbog narušenog zdravlja, ali one to ne žele. Šesnaestogodišnje devojke rođene su u Meksiku, ali se porodica preselila u SAD jer su roditelji… »

Najsavremenije automatske puške za Vojsku Srbije

Studio B 24.04.2017
Pripadnici Vojske Srbije uskoro će biti opremljeni najsavremenijim automatskim puškama belgijske proizvodnje, potvrđeno je Politici u Ministarstvu odbrane. Reč je o puškama SKAR-L, razvijenim za potrebe specijalnih jedinica, proizvodu čuvene fabrike… »

Smrt u prisustvu vlasti

Danas 24.04.2017
Uprkos nastojanjima dugim 18 godina, porodice stradalih ni danas nemaju odgovore na ključno pitanje: zašto nije učinjeno nešto što je očekivano, logično i pre svega ljudski - zašto ljudi nisu sklonjeni iz zgrade RTS-a, koju je portparol NATO… »

Nepredvidivi Tramp

Politika 24.04.2017
Jedno od najvećih skorašnjih iznenađenja u politici Vašingtona bila je odluka predsednika Trampa da 6. aprila bombarduje jednu sirijsku vazduhoplovnu bazu, što je bila akcija koju su odobrili i oni koji su inače njegovi oštri kritičari. Tramp je… »