Društvo arhiva vesti 24.04.2017

U Srbiji se u 80% slučajeva melanom otkrije u kasnoj fazi

N1 Info 24.04.2017
Koliko smo svesni štetnosti prekomernog izlaganja suncu i da li umemo adekvatno da se zaštitimo? Istraživanja u evropskim zemljama pokazuju da većina ljudi zanemaruje ovaj rizik, koji sa sobom nosi opasnost od raka kože. Izvor: N1 Zloupotreba… »

Francuska gospođa Robinson: Kako je potencijalni predsednik Francuske oženio 24 godine stariju profanku

Prva 24.04.2017
Baka sedmoro unučadi, koja je 24 godine starija od svog supruga kojem je čak i predavala dok je bio tinejdžer, mogla bi da postane prva dama Francuske. Supruga Emanuela Makrona, koji je pobedio u prvom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj je… »

"Zabrinjavajuć odnos prema ratnim zločinima"

Mondo 24.04.2017
U Srbiji i u celom regionu zabrinjava odnos prema ratnim zločinima, a indikativno je i da Srbija godinu i po nema tužioca za ratne zločine, istaknuto je na tribini "22 godine posle sukoba: Da li su ratni zločini završena priča?". Foto… »

Euleks uklanja ograde oko zgrade u kojoj je boravila njihova policija

Jug press 24.04.2017
PRIŠTINA Euleks je saopštio danas da će biti uklonjena ograda oko aneksa zgrade u kojoj se nalazila policija te misije u Prištini i da će njegovi službenici napsutiti te prostorije . “U skladu sa rekonfiguraciojom i novim mandatom Misije, Euleks… »

EULEX-i i largon rrethojat e ndërtesës aneks të Shtabit të Policisë

Jug press 24.04.2017
Prishtinë Në përputhje me ri-konfigurimin dhe mandatin e ri të Misionit, EULEX-i i ka liruar zyrat në ndërtesën aneks të Shtabit të Policisë në Prishtinë (ish aneksi i Selisë së UNMIK-ut). Si rezultat i kësaj, rrethojat përreth ndërtesës… »

Zloupotreba statistike

Peščanik 24.04.2017
Aktuelna vlast u Srbiji polako ali sigurno do savršenstva dovodi pristup u kojem je pravna država vidljiva samo u predstavama za međunarodne partnere, a u stvarnosti ne postoji ni u tragovima. Izgradnja Potemkinovih sela nastavljena je prošlog meseca… »

22. protest "Protiv diktature"

Alo 24.04.2017
Oko 150 građana okupilo se večeras nešto posle 18.00 sati ispred Doma Narodne skupštine Srbije, na 22. protestu "Protiv diktature", a oko 19.00 su krenuli do obližnjih Terazija. Na čelu povorke su dobošari i veliki transparent "Dole diktatura", a… »

Kakve su ovo srbende! Muslimani u srcu Albanije, pevaju himnu svetom savi!

Kurir 24.04.2017
O borbi za očuvanje srpskog jezika, Srbi iz Crne Gore bi mogli puno da nauče od muslimana iz Fiera, na jugozapadu Albanije. Potiču iz Sandžaka, odakle su se njihovi preci doselili 1924. godine, a već pet godina imaju školu gde svoju djecu uče… »

Za ovu ženu se Vučić lično založio: Preti joj izbacivanje iz kuće, evo šta je rekao!

BK TV 24.04.2017
Iz za sada nedovoljno razješnjenih okolnosti, Stojanki Vukotić (80) iz Arilja preti prinudno iseljenje iz njene kuće. Ovome su se oštro suprotstavili njeni sugrađani, te su napisali pismo premijeru Aleksandru Vučiću i kolektivno ga potpisali. Po… »

Citat dana u režiji Isidore Bjelice: Ima raznih pokušaja ubistava, ali jedan je najgori

Telegraf 24.04.2017
Ovo je jedan od onih statusa koji će vas naterati da se zapitate. Spisateljica Isidora Bjelica je nekoliko puta do sada pobedila je opaku bolest, kancer. Od samog početka nije želela da ćuti o tome. Iako se sve ovo vreme trudila da ostane pozitivna i… »