Regioni arhiva vesti 23.05.2017

Televizija Lav plus sve popularnija, GZS ostaje samo prijatelj

Glas Zapadne Srbije 23.05.2017
Čačak, Užice - Televizija Lav plus za kratko vreme podigla se iz ponora u kojem se nalazila pre pola godine, zahvaljujići pre svega Global mediju iz USA, koji je početkom ove godine kupio televiziju i izvukao je iz blokade, ali i Dnevniku zapadne… »

Počeo festival Slobodna zona

Radio sto plus 23.05.2017
Projekcijom ostvarenja “Efekat vode” islandske rediteljke Solveg Anspak sinoć je u Novom Pazaru počeo filmski festival Slobodna zona koji će u okviru ovogodišnje turneje posetiti preko 40 gradova u Srbiji. Festival će trajati do petka 26.maja a… »

Na „Naissus Fest“-u i di-džejevi iz Nemačke i Beograda

Niške vesti 23.05.2017
Festival se ove godine održava po sedmi put, a prema najavama organizatora, očekuje se preko 4000 posetilaca. “Ovaj “Naissus” će biti pravi vizuelno-scenski spektakl jer spremamo produkciju kakva do sada nije bila na našem festivalu”, ističu… »

Maturant vida rane kremama

Večernje novosti 23.05.2017
U Kruševcu mlađani Miloš, učenik završne godine hemijsko-tehnološke škole, uveliko zarađuje. U kućnoj laboratoriji ručno pravi prirodne preparate za negu i zdravlje. DA smo zemlja supertalentovanih matematičara, fizičara i sportista već smo… »

Postavljene silikonske kape za ptičija gnezda

RTS 23.05.2017
Na dalekovodu Petrovac na Mlavi - Požarevac postavljene su silikonske kape, kako bi ptice mogle da se gnezde na njima. Sa druge strane, ove kape sprečavaju ispadanje dalekovoda usled štete koje ptice mogu da nanesu. Dalekovodi su postali dom… »

Gimnazija: Maturanti slave kraj školovanja (foto, video)

OK radio 23.05.2017
Ovogodišnja generacija maturanata Gimnazije „Bora Stanković“ iz Vranja u utorak je proslavila poslednji srednjoškolski dan. Maturanti su se okupili na školskom igralištu, gde su uz pivo i muziku organizovali žurku. Marija Aleksić, predsednica… »

Kad tašana postane meta privatnika

OK radio 23.05.2017
Od plana po kome bi se Turistička organizacija Vranje (TO) preselila u prostorije nekadašnje „Tašane“, u lokal poznatiji kao kafe - bar, po svemu sudeći neće biti ništa, jer su privatni zakupci dali bolje ponude vlasniku lokala, bivšem… »

Akademija „Oxford” na novoj lokaciji

Ritam grada Kg 23.05.2017
Flora Lewis je jednom izjavila da učenje novog jezika nije učenje drugih reči za iste stvari, već sticanje sposobnosti da se razmišlja na drugom jeziku i drugi način. Ukoliko to želite, sve što treba da uradite je da posetite Akademiju Oxford… »

Maloletnik obijao prodavnice

OK radio 23.05.2017
Vranje - Policija u Surdulici rasvetlila je krivično delo teška krađa koje se goni po službenoj dužnosti, kao i tri krivična dela uništenje i oštećenje tuđe stvari i jedno krivino delo sitna krađa, utaja i prevara, koja se gone po privatnoj… »

Trgovište proslavilo slavu

OK radio 23.05.2017
Vranje - Opština Trgovište proslavila je svoju slavu letnjeg Svetog Nikolu koji je posvećen prenosu moštiju Svetog oca Nikolaja Mirlikijskog, čudotvorca. Prema rečima Aleksandra Kolića, predsednika Skupštine Trgovišta, proslavi su porisustvovali… »