Regioni arhiva vesti 23.05.2017

Nesloga u SPC: Penzionisani episkop Kačavenda posvađao vladike

Kurir 23.05.2017
Na Saboru zatraženo da bivši episkop zvorničko-tuzlanski bude izmešten iz luksuznog dvorca u Bijeljini, ali su se pojedinci tome usprotivili. Vasilije Kačavenda, umirovljeni episkop zvorničko-tuzlanski, posvađao je vladike Srpske pravoslavne crkve… »

Udes u Kragujevcu

iKragujevac 23.05.2017
Kako iKragujevac saznaje dogodio se udes između Tempa i Roda centra. Do nezgode je došlo između dva vozila oko 20 časova. Pričinjena je materijalna šteta, a prema nezvaničnim informacijama povređenih nema. Vozači se mole da prilagode brzinu zbog… »

Mnoge ulice sutra bez električne energije!

iKragujevac 23.05.2017
Sutra bez električne energije: - Zbog rekonstrukcije mreže niskog napona u vremenu od 09 do 14 sati doći će do prekida u isporuci električne energije u ul. Sarajlinoj i Katarine Bogdanović. - Zbog zamene mernih uređaja u trafostanicama u intervalu… »

Bivši đak obnavlja školu

Politika 23.05.2017
Zgradu osnovne škole u Jošaničkoj Banji čiji je đak bio pre osam decenija obnoviće dobrotvor Milomir Glavčić iz Kanade. Jošanička Banja – Obnova zgrade osnovne škole u Jošaničkoj Banji trebalo je da otpočne još pre dve godine. S tim… »

KG: Koncert Sanje Vučinić

iKragujevac 23.05.2017
U četvrtak, 25. maja, u 20 sati, u atrijumu Kragujevac Plaze, na svečanom otvaranju Fotorame 007, nastupiće Sanja Vučinić, prošlogodišnja predstavnica Srbije na Evroviziji. Pre nastupa Sanje Vučinić, u 19 sati, biće otvorena 8. Izložba Foto… »

Galeriji naloženo da se iseli iz zgrade u centru Niša

Južne vesti 23.05.2017
Iako je Agencija za restituciju Galeriju "Srbija" vratila naslednicima nekadašnjih vlasnika pre skoro 4 godine, gradske vlasti ni pred samo iseljenje fonda Galerije, nisu našle prostor za 1.500 dela jugoslovenske i srpske baštine, nastala od 1965… »

Predstavljen projekat Mreža finansijskih menadžera EU projekata

iKragujevac 23.05.2017
U organizaciji Centra za promociju nauke uz podršku grada Kragujevca predstavljena je Mreža finansijskih menadžera EU projekata. Reč je o projektu koji Centar realizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i predstavlja… »

IX međunarodni sajam lova, ribolova, lovnog turizma i nautike

iKragujevac 23.05.2017
U organizaciji „Meteor-still“-a i suorganizaciji Šumadija sajma i Lovačkog saveza centralne Srbije, pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca, u periodu od 25. do 28. maja, na Šumadija sajmu biće održan IX međunarodni sajam lova, ribolova, lovnog… »

Niški privrednik postao počasni konzul Austrije

Južne vesti 23.05.2017
Jedan od osnivača i vlasnika austrijsko-srpske firme “Tagor” Goran Jovanović postao je počasni konzul Austrije u Nišu i ubuduće će, kaže, uticati na ekonomsku i trgovinsku saradnju dve zemlje, kao i na investicije i druge privredne teme… »

Prijem za delegaciju Magnitogorskog državnog tehničkog univerziteta G. I. Nosov

iKragujevac 23.05.2017
Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić sa saradnicima organizovao je danas prijem za delegaciju Magnitogorskog državnog tehničkog univerziteta G. I. Nosov iz Ruske federacije, koju čine rektor Valerij Kolokoljcev Mihajlovič, prorektor za… »