Regioni arhiva vesti 23.05.2017

Nacionalna geografija: Sedam medalja za vranjske gimnazijalce

Jugmedia 23.05.2017
Učenici gimnazije „Bora Stanković“ iz Vranja, osvojili su sedam nagrada na takmičenju Nacionalna geografska olimpijada održanom u Beogradu. Na takmičenju koje se sastojalo iz tri nivoa gde su se proveravao teorijski, praktični i multimedijalni… »

Stigli na sever banata: U prihvatni centar Kikinda smešteno 240 migranata

Kurir 23.05.2017
KIKINDA - Čamotnu svakodnevicu u nehigijenskim barakama i magacinima u okolini beogradske autobuske stanice, migranti su zamenili boravkom u Prihvatnom centru kod Kikinde. U renoviranoj bivšoj upravnoj zgradi Poljoprivrednog preduzeća “29… »

Divlje svinje uništile zasade

RTS 23.05.2017
Meštani staroplaninskih sela u opštini Dimitrovgrad, kažu da divlje svinje godinama uništavaju njihove zasade kukuruza i krompira. Ratari su ovog proleća zbog toga prinuđeni da presejavaju svoje njive. Za pomoć su se obratili lovacima i lokalnoj… »

Premijera predstave "Rubište" u Šapcu

RTS 23.05.2017
U Šabačkom pozorištu, večeras će premijerno biti izvedena predstava "Rubište" po tekstu glumca Ninoslava Đorđevića u režiji Kokana Mladenovića. Predstavom visoke produkcije ovaj teatar zaokružuje sezonu trilinga rediteljskih asova, koju su… »

Nišlijke na Vatrogasnim olimpijskim igrama?

RTS 23.05.2017
Na Vatrogasnim olimpijskim igrama u Austriji od 9. do 16. jula, Srbiju će predstavljati ženska ekipa Dobrovoljnog vatrogasnog društva Niš. Njihov odlazak je, međutim, neizvestan jer nemaju dovoljno novca za put. Ogromna volja i vežbanje tokom cele… »

Daničin sir najbolji na Novosadskom sajmu

RTS 23.05.2017
Danica Terzić iz Mokrina se više od trideset godina bavi proizvodnjom čuvenog rolovanog mokrinskog sira. Kvalitet njenih proizvoda potvrđen je brojnim priznanjima, a najveće je stiglo sa Novosadskog sajma u vidu diplome - šampion kvaliteta grupe… »

Higijena usta i zuba utiče na opšte zdravlje

RTS 23.05.2017
Oralno zdravlje ima veliki uticaj na opšte zdravlje, a utiče i na govor i spavanje. Zato higijenu usta i zuba treba održavati tokom čitavog života. Mere zaštite treba primenjivati tokom čitavog života, čak i pre nicanja zuba. U predškolskom i… »

Na proslave rođendana u igraonicama čeka se po dva meseca

Jugmedia 23.05.2017
Moda, prestiž ili olakšica, tek retki su roditelji koji svojoj predškolskoj deci i osnovcima rođendane ne slave u specijalizovanim igraonicama, a navala je toliko velika da se termini zakazuju i po dva meseca unapred. Organizovanje rođendana u… »

Za sve ljubitelje Dan nauke u Čačku

Glas Zapadne Srbije 23.05.2017
Čačak - Dan nauke u organizaciji Unije pronalazača Srbije i dijaspore - Teslino jedinstvo, zajedno sa Kancelarijom za mlade Čačak biće održan 26. maja u prostorijama Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju. Početak je… »

“STOP SHOP” sprema vas za maturu

Glas Zapadne Srbije 23.05.2017
Čačak - Vreme je za mature! Zato je tu vaš “STOP SHOP”, da pomogne da se pripremite za ovaj važan događaj. Očekuje vas super program. Uz muzički odabir DJ-a, naši stilisti, šminkeri, instruktori plesa i nutricionisti biće tu za vas da vam… »