Regioni arhiva vesti 23.05.2017

Moral je ponovo u modi

Kragujevačke 23.05.2017
Postoje te takozvane večite teme, toliko varirane kroz sve epohe, središnje u narativima i sudbinskim zapletima skoro svih kultura, da se čini da su invarijantno istorijski neizmenjivo jezgro same ljudskosti, kao Bog, otadžbina, prijateljstvo,...kao… »

(Foto) kolonije ptica iznenadile ornitologe: Rode okupirale Novi Sad

Kurir 23.05.2017
NOVI SAD - Na nedovršenoj poslovnoj zgradi koja se nalazi uz auto - put u Novom Sadu ove godine se nastanila čitava kolonija belih roda. Pre nekoliko godina par roda je gnezdo svio na visokom betonskom stubu, da bi im se u proleće 2017. čak sedam… »

Konačno: Top sofa u Slobodnoj zoni

OK radio 23.05.2017
Potpisivanjem ugovora o saradnji u utorak, italijanska kompanija „Top sofa“ postala je prvi korisnik Slobodne zone u Vranju. Time je Slobodna zona počela da ostvaruje plan zacrtan prilikom osnivanja 2013. godine. Ceremoniji potpisivanja prisustvovali… »

Vulin se u Niš dovezao ustupljenom “škodom”

Južne vesti 23.05.2017
Iako je Ministarstvo za socijalnu politiku tvrdilo da su luksuzne “škode” kupljene za ustanove socijalne zaštite, jer im “vozni park nije obnavljan 20 godina”, ove ustanove i dalje koriste stara kola, a nova su zapravo ustupljena Ministarstvu. I… »

Mladi iz Unlabeleda ukazali na probleme društva

Radio sto plus 23.05.2017
Članovi organizacije Unlabeled u Novom Pazaru ukazali su danas na pet glavnih problema koje pritiskaju naše društvo, a to su šovinizam, korupcija, seksizam, seksualizam i stigmatizacija osoba sa psihičkim bolestima. Oni su na prezentaciji u Kulturnom… »

Dženan i Leksington bend na Drinskoj regati

Glas Zapadne Srbije 23.05.2017
Ljubovija - Drinska regata Ljubovija je spust najlepšim delom toka reke Drine od Rogačice do Ljubovije - 40 km plovidbe najlepšim delom toka reke Drine. Tradicionalno se organizuje druge subote jula – 8.jul ove godine. Posetioce i učesnike u petak… »

Manasić najjači dizač tegova u Srbiji

OK radio 23.05.2017
Na državnom prvenstvu u dizanju tegova koje je održano u Vranju, za najjačeg u “benč pressu” sa podignutih 212,5 kilograma proglašen Vranjanac Stefan Manasić. Najjači u disciplini “mrtvo dizanje” proglašen je Aleksandar Stanković iz… »

Završna priredba čačanskih predškolaca

Glas Zapadne Srbije 23.05.2017
Čačak – Predškolska ustanova Moje detinjstvo iz Čačka sinoć je održala završnu priredbu u Domu kulture. Pred više stotina posetilaca proslavili su završetak pripremno predškolskog programa. Sa kreativnim koreografijama, koje su pripremili sa… »

Dečiji majski salon u Narodnom muzeju

Glas Zapadne Srbije 23.05.2017
Čačak – U Galeriji Narodnog muzeja u sredu 24. maja biće otvorena 34. Dečji majski salon. Tradicionalna godišnja likovna smotra, ovoga puta biće na temu „Vreme putovanja“. Ove godine učestvovaće 16 škola iz grada Čačka i opština Lučana… »

Ni: Sporni tender potpisao ministar Lončar

OK radio 23.05.2017
Već nekoliko dana najviši državni zvaničnici prete procesuiranjem i hapšenjem neimenovanih krivaca za kašnjenje radova na izgradnji Kliničkog centra u Nišu. Istovremeno, ispostavilo se da prepreka otvaranju niškog kliničkog centra nije samo… »