Regioni arhiva vesti 23.05.2017

Prokupački radikali: Milenkovićev odlazak će nam vratiti članove

Južne vesti 23.05.2017
Srpska radikalna stranka u Prokuplju je, kako kažu iz ove partije, poslednjih dana primila na desetine pristupnica ljudi koji žele da se učlane u SRS, a deo njih, tvrde, dolazi i iz redova SNS jer su razočarani u politiku koja ta stranka vodi, pre… »

Mladić pao sa zgrade u Nišu

Niške vesti 23.05.2017
U Hitnoj pomoi kažu da su mladića, po dolasku na lice mesta, zatekli bez svesti, ali da je disao i davao znake života. „On je nakon toga prebačen u Urgentni centar“, kažu u Hitnoj. Prema rečima očevidaca, reč je o mladiću, koji je, kako oni… »

Komunalna policija staje na put prodaji „na crno“ na Tvrđavskoj pijaci

Niške vesti 23.05.2017
Budući da se prodaja na veliko vrši samo na Kvantaškoj pijaci, vanpijačni prodavci koji svoju robu pokušavaju da prodaju pored gradskih tržnica, sada će aktivno biti kontrolisani, naročito pored Tvrđave. Komunalnoj policiji i Komunalnoj… »

Potoci poneli bujicu: Poplavljena Bajina Bašta, ugroženo pedesetak kuća

Blic 23.05.2017
Popodnevni pljusak koji se sručio na Bajinu Baštu izazvao je poplavu koja je pod svoje uzela deo grada. Ugrožena su naselja Višesava i Bare gde je voda, po rečima predsednika opštine Radomira Filipovića, ušla u dvorišta 50-ak kuća. Pod vodom je… »

Učenici iz Italije U Vlasotincu

Jug press 23.05.2017
Vlasotinačka Gimnazija „Stevan Jakovljević“ ugostiće tokom pet dana učenike i nastavnike Poslovne škole iz italijanskog grada Falkonara Maritima. Profesor Biljana Pipović, zahvaljujući čijem angažovanju je došlo do saradnje, pojašnjava da… »

Predstavnici Evropske Komande SAD obišli Sigurnu kuću

Jug press 23.05.2017
VRANJE Major američke vojske, Kris O'Brajam posetio je Vranje i sa saradnicima je obišao Sigurnu kuću, čiju je izgradnju delom sredstava finansirala i Evropska Komanda SAD. U radu sastanka učestvovale su član Gradskog veća za socijalna pitanja… »

Evo šta vas očekuje u Dnevniku zapadne Srbije

Glas Zapadne Srbije 23.05.2017
U večerašnjem Dnevniku zapadne Srbije koji se emituje iz studija u Čačku svakog radnog dana u 20:30 i 23:00. - Nevreme praćeno gradom pogodilo Lučane - Selo iz ukrštenih reči konačno dobilo put - Besplatno letovanje za 215 užički osnovaca i… »

Grad uskoro preuzima RTK?

Ritam grada Kg 23.05.2017
Gradsko veće Kragujevca donelo je zaključak o podnošenju zahteva Vladi Republike Srbije za preuzimanje osnivačkih prava nad Radio televizijom Kragujevac. Ukoliko Vlada Srbije da saglasnost i donese odgovarajuća akta iz svoje nadležnosti, konačnu… »

Ne zna se gde će završiti bogata zbirka Galerije „Srbija“

Niške vesti 23.05.2017
Galerija savremene likovne umetnosti (GSLU) je u ponedeljak, 22. maja dobila upozorenje Uprave za imovinu grada Niša da do 1. juna napusti galerijski prostor “Srbija”, te da ima manje od sedam dana da iseli sav fond koji poseduje. Kako objašnjavaju… »

Na besplatne studije samo profili potrebni državi?

Niške vesti 23.05.2017
Nakon donošenja novog Zakona o obrazovanju, fakulteti će na besplatne studije upisivati samo ono što državu interesuje, izjavio je u Nišu ministar prosvete Mladen Šarčević. On je na tribini u Rektoratu Univerziteta učestvovao na završenoj javnoj… »