Ekonomija arhiva vesti 06.06.2018

Nema "besplatnog ručka" u kreativnoj industriji - Za borbu protiv piraterije neophodni bolji propisi

Ekapija 06.06.2018
Ilustracija (Foto: Rawpixel/shutterstock.com) Ilustracija (Foto: Rawpixel/shutterstock.com) Za opstanak kreativne industrije, u kojoj u Srbiji posluje više od 20.000 privrednih subjekata i koja sa prihodima većim od 2,15 mlrd EUR čini 7,5% domaćeg… »

Druga strana medalje: Šta ostane posle "stana na dan"

B92 06.06.2018
Očekuje se da će za vreme Mundijala Rusiju posetiti oko 3,5 miliona ljudi. Oni će negde biti smešteni. Saradnica DW Julija Višnjevska ponudila je stan u kojem živi preko Airbnb-a. Evo njene priče: Ideja da iznajmim moj stan za vreme Svetskog… »

FPM "Agromehanika" iz Boljevca izvozi u više od 30 zemalja (AUDIO)

RTV 06.06.2018
BOLJEVAC - Prodaja iz bankrota nekadašnjeg giganta srpskog i jugoslovenskog metalskog kompleksa IMT-a indijskom TAFE-u, probudila je nadu da domaća proizvodnja poljomehanizacije može dostići barem deo slave iz osamdesetih godina prošlog veka. Fabrika… »

Istraživanje IT tržišta u Srbiji: Izvoz će dostići 500 miliona evra, a prosečna plata zaposlenog je 1.433 evra

Blic 06.06.2018
Četvrti put po redu Vojvođаnski IKT klаster objavio je svoje istraživanje IKT scene ICT in Serbia – At a Glance u kom je prikazan domaći IT sektor, uslovi poslovanja i trendovi koji vladaju u njemu. Ova studija je svojevremeno ukazala na to da je… »

Operateri deru u romingu - zarada i 5.000 odsto

B92 06.06.2018
Zagreb -- Pregovori o Evropskom elektronskom komunikacionom kodu, kojim su regulisane cene međunarodnih poziva, su završeni. "Nakon sniženja cena rominga od kojih profitiraju potrošači koji putuju u inostranstvo, odlične vesti i za potrošače koji… »

Cene u Grčkoj ovog leta: Giros dva evra, a stvar koja je svima neophodna košta papreno

Srbija danas 06.06.2018
Najskuplje na ostrvima. Cene u Grčkoj u 2018. se ne razlikuju mnogo od prethodnih godina, a drastičnih poskupljenja proizvoda nema. Cene variraju od mesta do mesta, od ostrva do ostrva, ali ovaj vodič bi trebalo da Vam stvori dobru predstavu šta… »

Putujete kolima u inostranstvo: U ove zemlje ne možete bez zelenog kartona

Srbija danas 06.06.2018
Upozorenje AMSS. "Zeleni karton" obavezan za putovanje u Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Rusiju, Belorusiju, Ukrajinu, Moldaviju, Albaniju, Tursku, Izrael, Iran, Maroko i Tunis, dok za zemlje Evropske unije i Švajcarsku nije potreban, navode u AMSS… »

Malinari zahtevaju: Razbiti kartel hladnjačara

Srbija danas 06.06.2018
"Država tu može da nam pomogne" Predstavnik Asocijacije malinara i kupinara Srbije Dobrivoje Radović rekao je danas da malinari već duže vreme traže da se "razbije kartel hladnjačara", dok je predsednik Skupštine opštine Arilje i član udruženja… »

Talas rasta se nastavlja, sve u plusu

B92 06.06.2018
London/Tokio -- Berze u Evropi i u Aziji su porasle, pridruživši se tako Volstritu koji je dan ranije završio trgovanje u plusu. U ranom trgovanju, londonski indeks akcija FTSE 100 je porastao za 0,2 odsto na 7.706,16 poena, dok je francuski CAC 40… »

Svjetska banka snizila prognoze hrvatskog rasta

SEEbiz 06.06.2018
ZAGREB - Svjetska banka potvrdila je procjenu hrvatskog gospodarskog rasta u ovoj godini, ali i blago snizila procjene rasta u iduće dvije godine, upozoravajući na slabiju podršku faktora koji su do sada podupirali rast zemalja-uvoznica sirovina u… »