Ekonomija arhiva vesti 06.06.2018

Narodno pozorište raspisalo javni poziv za digitalizaciju video arhiva

Ekapija 06.06.2018
Ilustracija (Foto: antb/shutterstock.com) Ilustracija (Foto: antb/shutterstock.com) Narodno pozorište u Beogradu raspisalo je javni poziv za digitalizaciju video arhiva Narodnog pozorišta. Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, nabavka je oblikovana… »

Odgovor preduzeća “Original” povodom objavljenog teksta

BizLife 06.06.2018
Juče je na portalu BIZlife objavljen tekst pod naslovom “Sedam fitmi pod lupom zbog mutljavi na javnim nabavkama”. Tim povodom oglasila se firma “Original”. Navodi se da u sаopštenju Komisije zа zаštitu konkurencije ne piše reč… »

Kontramere: Evropa uvodi carine na američku robu

BizLife 06.06.2018
Foto: Pixabay Evropska unija je saopštila da će od jula početi uvodjenje carine na uvoz američke robe, kao odgovor na odluku predsednika SAD Donalda Trampa da uvede takse na uvoz čelika i aluminijuma iz Evrope. Potpredsednik Evropske komisije Maroš… »

Na računu 500 RSD više ako ne govorite hrvatski

B92 06.06.2018
U poznatom splitskom restoranu domaća gošća platila je porciju rižota 90 kuna (1.440 dinara), a tu cenu je osigurala tako što je govorila hrvatskim jezikom. Međutim, kada se narednog dana vratila sa svojim prijateljima iz inostranstva, cena je bila… »

Šabačko privredno čudo: Investitori ne smeju da čuju: "Fali ti još jedan papir!" Njima smo na usluzi 24 dnevno, sedam dana…

Kurir 06.06.2018
Decenijama slušamo kako je Srbija, sa idealnim geografskim položajem i stručnom, a neiskorišćenom radnom snagom, prava oaza za investitore, a ipak je nekako, posle sloma socijalističke privrede, ratova i perioda demokratske tranzicije… »

Unapređenje saradnje između Srbije i Kine

Studio B 06.06.2018
Povezivanje srpskih i kineskih kompanija ključno je za unapređenje saradnje i izvoz dveju zemalja, poručili su srpski i kineski privrednici posle potpisivanja šest ugovora iz oblasti poljoprivrede. Privrednici dveju zemalja slažu se da ima… »

Bolji smo od Hrvata: Svetska banka zadržala iste projekcije rasta BDP-a Srbije

Srbija danas 06.06.2018
Reč je o nepromenjenim projekcijama u odnosu na izveštaj Svetske banke iz januara. Privredni rast Srbije će u ovoj godini iznositi 3,0 odsto, da bi u 2019. godini ubrzao na 3,5 procenata, saopštila je danas Svetska banka u najnovijem izveštaju o… »

Upozorenje Svetske banke: Trgovinske tenzije pretnja po globalnu ekonomiju

Srbija danas 06.06.2018
Iz Svetske banke ukazuju na uspon protekcionističkog raspoloženja i geopolitičkih rizika. Svetska banka je procene rasta globalne ekonomije za ovu i narednu godinu ostavila na istom nivou kao i u januaru, ali je upozorila na kombinaciju značajnih… »

"Velika šteta zbog Flaj flaja, jasno da je prevara" VIDEO

B92 06.06.2018
Beograd -- Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA Aleksandar Seničić kaže da je pre mesec dana bilo jasno šta će se dogoditi sa Flaj flaj travelom. Seničić je za Prvu TV kazao da je još tada bilo jasno da je inspekcija svoj… »

Ispravnost namirnica kao prioritet

RTV 06.06.2018
KIKINDA - Iako leto kalendraski još nije stiglo, visoke temperature već su nas uveliko uvele u najtopliji period godine. Upravo te tropske temperature povećavaju rizik po ispravnost namirnica, pre svega namirnica životinjskog porekla. Tim pre, više… »