Ekonomija arhiva vesti 06.06.2018

Holanđani traže: Što pre okončati program otkupa obveznica

B92 06.06.2018
ECB bi trebalo da što pre okonča svoj program otkupa obveznica, izjavio je guverner centralne banke Holandije i član Upravnog odbora ECB-a, Klas Knot. Inflacija u evrozoni se, prema njegovim rečima, približava cilju ECB od 2 odsto, i nema razloga za… »

Srbija radi na izradi nove industrijske politike

N1 Info 06.06.2018
Srbija radi na izradi nove industrijske politike, koja je jedan od ključnih preduslova za zatvaranje Poglavlja 20 (industrijska politika i preduzetništvo) u procesu pregovora za pristupanje Evopskoj uniji, kazao je u Kragujevcu državni sekretar u… »

Blokirana Nemanjina ulica - počeo i štrajk glađu! "Protestujemo i zahtevamo da zauzmete stav!"

BK TV 06.06.2018
Članovi Udruženja za zaštitu korisnika bankarskih usluga ĆF blokirali su danas saobraćaj u Nemanjinoj ulici ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda i poručili da će protestovati sve dok se predstavnici te institucije ne izjasne o problemu sa… »

Ugostitelji, oprez: Ako vam suncobrani nisu u ove tri boje, platićete drakonsku kaznu

Srbija danas 06.06.2018
Propisi o uniformisanim suncobranima su deo nove politike uređenja prestonice. Sa dolaskom toplih dana, ugostitelji u prestonici otvorili su letnje bašte. Prema gradskoj odluci iz 2014. godine, u pešačkim zonama mobilijar mora biti uniformisan - bež… »

Rekordan izvoz SAD umanjio trgovinski deficit u aprilu

Srbija danas 06.06.2018
Uvoz pao na 257,4 milijarde dolara. Rekordan izvoz SAD doprineo je tome da trgovinski deficit SAD u aprilu padne i to drugi mesec zaredom, pokazali su danas objavljeni zvanični podaci. Međutim, od početka ove godine trgovinski deficit SAD je porastao… »

„Nikola Tesla“ studentima Saobraćajnog fakulteta ponudio stručne posete, prakse i obuke

Tango Six 06.06.2018
Aerodrom Nikola Tesla i Saobraćajni fakultet potpisali su početkom nedelje Sporazum o saradnji koji podrazumeva višestruku interakciju industrije i struke, saopšteno je sa aerodroma. Kako je za Tango Six rečeno sa „Nikole Tesle“, aerodrom će… »

Kineski Qingdao Rongxing gradi logistički centar u Inđiji - U planu i farme pilića širom Srbije

Ekapija 06.06.2018
Ilustracija (Foto: David Tadevosian/shutterstock.com ) Kineska kompanija Qingdao Rongxing planira da kupi parcelu površine 9 hektara u Severoistočnoj industrijskoj zoni u Inđiji, kako bi na njoj sagradila svoj logistički centar. Kako eKapija saznaje u… »

Euro ojačao nakon najava ukidanja monetarnih poticaja u eurozoni

SEEbiz 06.06.2018
LONDON - Euro je u srijedu ojačao prema dolaru i švicarskom franku na međunarodnim tržištima valuta nakon što su dužnosnici izjavili da bi Europska središnja banka (ECB) do kraja godine mogla ukinuti poticajne mjere i da se inflacija vraća na… »

Evropski kongres cistične fibroze do 9. juna u Beogradu

Ekapija 06.06.2018
Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com) Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com) U Beogradu je u sredu (6. juna 2018. godine) počeo 41. Evropski kongres cistične fibroze, jedan od najvećih skupova u glavnom gradu Srbijeu u 2018… »

Cijene nafte stabilne iznad 75 dolara

SEEbiz 06.06.2018
LONDON - Cijene nafte stabilizirale su se u srijedu na međunarodnim tržištima iznad razine od 75 dolara, balansirajući između naznaka da bi Venezuele mogla smanjiti izvoz i izvješća da je SAD od Saudijske Arabije i još nekih proizvođača… »