Ekonomija arhiva vesti 06.06.2018

Prvi put u Srbiji: Uniqa uvodi viber broj za prijavu štete

Blic 06.06.2018
Korisnici UNIQA putnog osiguranja od danas će, u slučaju iznenadne bolesti ili nezgode u inostranstvu na raspolaganju imati i poseban Viber broj, preko koga će iz bilo kog dela sveta moći da pozovu Centar za pomoć. Aktiviranjem nove usluge, UNIQA je… »

BIP-u zabranjena reklama za pivo

Politika 06.06.2018
REM obavestio medije da prekinu emitovanje spota u kome se čuju stihovi pesme za decu Dušana Radovića „Zdravica”. – Proizvođač poručio da će se žaliti i da pesma, po njihovom mišljenju, nije dečja. Svi mediji koji su do sada prikazivali… »

Svetska banka zadržala iste projekcije rasta BDP-a Srbije

RTS 06.06.2018
Privredni rast Srbije će u ovoj godini iznositi 3,0 odsto, da bi u 2019. godini ubrzao na 3,5 procenata, saopštila je Svetska banka u najnovijem izveštaju o globalnim ekonomskim perspektivama. Reč je o nepromenjenim projekcijama u odnosu na izveštaj… »

Zakup tezge na beogradskoj pijaci plaćen 570.000 dinara

Beta 06.06.2018
Na najnovijoj licitaciji za dodelu pijačnog poslovnog prostora i pijačne opreme na beogradskim pijacama bilo je više od 80 učesnika, a ukupan prihod iznosio je oko 3,2 miliona evra, saopštile su danas "Gradske pijace". Najveća borba vodila se za… »

Izrael privlači turiste pustinjom (VIDEO)

Beta 06.06.2018
Ideolozi cionizma i osnivač Izraela David ben Gurion želeli su da pustinja procveta, a današnji Izrael ima ambiciju da od velikih nenaseljenih predela načini turistički raj. Pustinja Negev, izmedju egipatskog Sinaja i Jordana, do Crvenog mora… »

Očajni malinari uništavaju maline

SEEbiz 06.06.2018
BEOGRAD - Društvenim mrežama kruže video snimci na kojima se vide poljoprivrednici koji kose i čupaju svoje malinjake. Na jednom od video snimaka se čuje kako ljudi mole izvesnog Raška da to ne radi jer će cena malina možda da skoči, on ne… »

"Ne tražimo da kažete cenu, nego razbijte kartel hladnjačara"

B92 06.06.2018
Predstavnik Asocijacije malinara i kupinara Srbije Dobrivoje Radović rekao je da malinari već duže vreme traže da se "razbije kartel hladnjačara". Istovremeno, predsednik Skupštine opštine Arilje i član udruženja malinara "Vilamet spas" Dragiša… »

"Potpuno nov sistem za plate, kao CG i Slovenija"

B92 06.06.2018
Beograd -- U narednih tri do pet godina moguće je napraviti potpuno novi sistem koeficijenata na osnovu kojeg bi se uskladile plate u državnom sektoru Srbije. Takav slučaj je već u Crnoj Gori i Sloveniji, stav je Fiskalnog saveta, ali se pre toga mora… »

Ekonomisti: Država kriva za visoke cene goriva

SEEbiz 06.06.2018
BEOGRAD - Kada litar nekog goriva na pumpama košta preko 160 dinara, vozačima u Srbiji pada mrak na oči. Na društvenim mrežama se najavljuju blokade ulica. Ekonomisti za DW kažu da je za visoke cene odgovorna masna akciza države. Društvene mreže… »

Bogoljubu Kariću priznanje "Ambasador znanja"

Blic 06.06.2018
Predsedniku BK Grupe Bogoljubu Kariću na ekonomskom kongresu u Ljubljani dodeljeno je priznanje ambasador znanja za plodan i dugogodišnji rad. Nagradu je u ime BK Grupe i predsednika kompanije primio Simon D.Karić potpredsednik BK Grupe zadužen za… »