Ekonomija arhiva vesti 06.06.2018

EU usvojila propis kojim blokira američke sankcije Iranu

Večernje novosti 06.06.2018
"Zakon o blokadi", smišljen je 1996. da bi se zaobišao američki embargo Kubi, ali nikada nije upotrebljen. Evropska komisija je danas usvojila propis koji bi trebalo da omogući suprotstavljanje ekstrateritorijalnih posledica američkih sankcija po… »

U kompaniji NCR do kraja godine 3.100 zaposlenih iz Srbije

RTV 06.06.2018
KRAGUJEVAC - Kompanija NCR Srbija će povećati broj zaposlenih u Srbiji i do kraja godine imaće više od 3.100 radnika, najavio je danas direktor u kompaniji NCR Stefan Lazarević. "NCR Srbija trenutno ima 2.652 zaposlenih, a do kraja godine ćemo… »

Država gradi pruge investitorima umesto građanima

Danas 06.06.2018
Zbog čega država ubrzano radi na izgradnji i rekonstrukciji železničkih projekata koji su godinama bili "na leru" Najavljena izgradnja pruge aerodrom „Nikola Tesla“ – Novi Beograd i rekonstrukcija pruge Požarevac – Majdanpek je prvenstveno… »

Nova pravila u saobraćaju od 1. Juna Okanović: Pooštrena kazna za nasilničku vožnju! Uz 30 dana zatvora žestok udarac i…

Kurir 06.06.2018
ZRENJANIN - Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović izjavio je da su pooštrene kazne za nasilničku vožnju. Kako je rekao za TV Prva, do 1. juna je kazna za nasilničku vožnju, odnosno za brzinu od 230 kilometara na sat i vožnju sa… »

Nedimović sutra razgovora samo sa malinarima koji su blokirali put u Prijepolju

Novi magazin 06.06.2018
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović razgovoraće sutra u Beogadu samo sa proizvođačim maline iz Udruženja "Limska dolina" iz Prijepolja i Priboja koji su nezadovoljni cenom blokirali magistralni put prema Crnoj… »

Meksiko SAD-u uveo carine na čelik, svinjetinu i whiskey

SEEbiz 06.06.2018
MEXICO CITY - Meksiko je u utorak uzvratio SAD-u i uveo carine na američki čelik i niz poljoprivrednih proizvoda, od svinjetine do whiskeya, što će posebno pogoditi savezne države u kojima su na vlasti republikanci. Od utorka, Meksiko uvodi carine od… »

Direct medija postaje deo United medije

B92 06.06.2018
Beograd -- United medija predala je Komisiji za zaštitu konkurencije zahtev za odobrenje kupovine 100 odsto udela u kompaniji Direct medija. United medija u kompaniji Direct medija na tržištima Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije, što uključuje… »

Mali sledeće nedelje sa MMF-om o platama i penzijama

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Na razgovorima sa delegacijom MMF sledeće nedelje u Beogradu ćemo definisati stav po pitanju povećanja plata u javnom sektoru, a tema će biti i najavljeno ukidanje Zakona o privremenom smanjenju penzija, izjavio je ministar finansija Siniša… »

Tako se poštuje kult mundijala: Rusija štampa novčanicu od 100 rubalja sa motivima SP, evo kako će ona izgledati (foto)

Kurir 06.06.2018
Centralna banka Rusije izbacila je u opticaj posebnu novčanicu od 100 rubalja, posvećenu Svetskom prvenstvu u fudbalu, koje uskoro počinje u toj zemlji. Osnovni motiv na novčanici je dečak sa loptom i golman koji brani gol, dok je na poleđini… »

Obožava oružje i ne sme u Ameriku: Upoznajte novog najbogatijeg Rusa na svetu

Blic 06.06.2018
Vladimir Lisin (62), magnat čelika, najbogatiji je Rus na svetu, piše "Blumberg". Lisin je od 1970-ih godina kada je radio kao mehaničar i električar, daleko dogurao i već godinama je prvi vrhu lista najbogatijih Rusa. On je u ponedeljak prestigao… »