Ekonomija arhiva vesti 06.06.2018

Loše stanje u društvu i politička klima češći razlozi iseljavanja od ekonomsko-socijalnih problema

SEEbiz 06.06.2018
ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca predstavila je rezultate istraživanja provedenog među hrvatskim građanima koji su od ulaska u Europsku uniju otišli iz Hrvatske kojim se željelo dobiti dublji uvid u razloge njihova odlaska. Predstavljajući… »

Odmor – najbolje za zaposlenog, ali i za kompaniju

BizLife 06.06.2018
Foto: Pixabay Istraživanja pokazuju da odmor od posla može biti aspolutno najbolja stvar za zaposlenog, ali i za kompaniju. Zapravo, toliko je važan da bi kompanije trebalo da zahtevaju ili barem sugerišu zaposlenima da koriste vreme za odmor… »

Uživajte u mobilnom internetu dok ste u Srbiji i Crnoj Gori

Večernje novosti 06.06.2018
Pretplata tarife provajdera “m:tel“ su najbolji izbor: odlični bonusi, besplatni pozivi, povoljniji razgovori i neograničen mobilni internet. Pretplata tarife provajdera “m:tel“ su najbolji izbor: odlični bonusi, besplatni pozivi, povoljniji… »

Zaštita geografskog porekla šljivovice

Danas 06.06.2018
Članovi ovdašnjeg Gradskog veća odobrili su juče zaključenje sporazuma o partnerstvu između grada Kragujevca i Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, kao nosioca aktivnosti i obaveza u realizaciji projekta “Šumadijska… »

Sramota: Račun u restoranu platila 500 dinara skuplje jer nije govorila hrvatski

Srbija danas 06.06.2018
Nečuveno. U poznatom splitskom restoranu domaća gošća platila je porciju rižota 90 kuna (1.440 dinara), a tu cenu je osigurala tako što je govorila hrvatskim jezikom. Međutim, kada se narednog dana vratila sa svojim prijateljima iz inostranstva… »

Operateri deru u romingu: Imaju profit od neverovatnih 5.000 odsto

Srbija danas 06.06.2018
SMS poruke operaterima donose profit od 1.000 odsto. Pregovori o Evropskom elektronskom komunikacionom kodu, kojim su regulisane cene međunarodnih poziva, su završeni. - Nakon sniženja cena rominga od kojih profitiraju potrošači koji putuju u… »

Digitalizacija i 3D modeli u Fijatovim pogonima širom sveta - U kragujevačku fabriku uloženo više od 1,4 mlrd EUR

Ekapija 06.06.2018
Alesio Leonardi Alesio Leonardi Strateški pravci kao osnova bele knjige, sa predlozima za istraživanje, razvoj i primenu modela Industrije 4.0 u Srbiji, koja će biti predstavljena Vladi Srbije na jesen, glavni su rezultati drugog dana međunarodne… »

Uskoro rekonstrukcija Mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u Zvorniku

Ekapija 06.06.2018
Ilustracija (Foto: Adnan Vejzovic/shutterstock.com ) Ilustracija (Foto: Adnan Vejzovic/shutterstock.com ) Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović očekuje da će uskoro biti prikupljena sva potrebna dokumentacija za projekat sanacije Mosta kralja… »

KO SU VINARI SRBIJE: Dragana Janjić - Vila

Ekapija 06.06.2018
Dragana Janjić Dragana Janjić "Nostalgiju" i "bonacu" viđa samo u čaši, a "sevdah" joj je, kao i svim južnjacima, stari "kardaš". Vinska vila, Vranjanka Dragana Janjić, suvlasnica prve ženske vinarije u Srbiji, stalno je u pokretu i ništa joj… »

Jagodinska pivara još čeka kupca - Novo nadmetanje 6. jula, cena spuštena na 284,4 miliona dinara

Ekapija 06.06.2018
Ilustracija (Foto: bogdanhoda/shutterstock.com) Ilustracija (Foto: bogdanhoda/shutterstock.com) Fabrika slada, piva, kvasca i bezalkoholnih pića Jagodinska pivara završila je sa još jednom neuspelom licitacijom, jer nije bilo zainteresovanih. Agencije… »