Ekonomija arhiva vesti 06.06.2018

Zaduženi u švajcarcima optimistični, očekuju nove presude

RTS 06.06.2018
Jelena Pavlović iz udruženja CHF Srbija, koje je jedan od organizatora današnjeg protesta građana zaduženih u švajcarskim francima, kaže za RTS da je Udruženje od Vrhovnog kasacionog suda dobilo uveravanja da će sve predmete koje trenutno ima kod… »

Brnabić: Korupcija društvo čini slabim i siromašnijim

Studio B 06.06.2018
Korpucija je bolest koja društvo čini slabim i siromašnijim, izjavila je premijerka Ana Brnabić i istakla da će vlada nastaviti da vodi tešku borbu protiv korupcije. foto Tanjug Brnabić je na međunarodnoj konferenciji „Glasna Pištaljka… »

Novi logistički centar u Inđiji

Studio B 06.06.2018
Novi logistički centar koji će kineski investitori izgraditi u Inđiji omogućiće veći broj radnih mesta i dalji razvoj opštine, kaže predsednik opštine Vladimir Gak. On navodi da je delegacija iz Kine koja je posetila Inđiju zadovoljna uslovima i… »

Putin još jednom pokazao da se ne nikog ne boji: Sankcije neće poremetiti razvoj Rusije

Srbija danas 06.06.2018
Žestok odgovor. Sankcije neće moći da "obuzdaju" razvoj Rusije niti da je liše njenog suvereniteta, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin i poručio da će Rusija ili biti suverena zemlja ili je neće ni biti. - Ne iznenađuje nas postojanje… »

Invalidske penzije i dalje pod prismotrom

Politika 06.06.2018
Iako je revizija spornih penzija zvanično završena i ukinuto 360 invalidskih primanja, penzijski fond ima pravo da kontroliše ove prinadležnosti kada god se za to ukaže potreba. Podatak da je Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje zaključno s 31… »

Boeing neće isporučivati avione Iranu

Al Jazeera 06.06.2018
Zbog odluke da poštuje sankcije koje je Teheranu ponovo uveo američki predsjednik Donald Trump, kompanija će pretrpjeti štetu koja se mjeri milijardama dolara. Kompanija Boeing neće isporučivati avione Iranu zbog sankcija SAD-a. Iz kompanije je… »

Kraj protesta u Nemanjinoj, predsednik vks-a dao obećanje! "Ako ne ispunite ono što ste nam rekli..."

BK TV 06.06.2018
Udruženje za zaštitu korisnika bankarskih usluga ĆF Srbija saopštilo je da je u Beogradu okončan današnji protest građana koji traže hitno odlučivanje o kreditima u švajcarskim francima. "Protest je okončan nakon što je predsednik Vrhovnog… »

Osvojio milion na lutriji, pa u prodavnici ostavio dobitni listić! Onda ga je kupac pronašao i...

Srbija danas 06.06.2018
Kupio tri listića ukupno. Kal Patel, koji radi u maloj prodavnici svojih roditelja u Salini u Kanzasu, na kasi je pronašao tiket za lutriju sa dobitnom kombinacijom koji je kupac slučajno zaboravio ni ne znajući da taj tiket donosi milion dolara, ali… »

"Želim da živim, ne da preživljavam" - zašto je toliki egzodus?

B92 06.06.2018
Iseljavanje radno aktivnog stanovništva iz Hrvatske raste iz godine u godinu, pa ni ova godina po tome neće biti izuzetak. To proizlazi iz istraživanja o novim hrvatskim iseljenicima, koje je za HUP sprovela Promocija plus, prenosi Jutarnji list… »

Narodno pozorište iz Beograda i Nacionalna opera i balet iz Tirane dogovorili saradnju u produkciji i koprodukciji

Ekapija 06.06.2018
Ilustracija (Foto: Anna Jurkovska/shutterstock.com) Ilustracija (Foto: Anna Jurkovska/shutterstock.com) Upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Dejan Savić i generalna direktorka Nacionalne opere i baleta iz Tirane Zana Ćela potpisali su u sredu (6… »