Ekonomija arhiva vesti 06.06.2018

Šef svetskog brenda koji stiže u Srbiju odlazi sa funkcije jer ima mnogo veće apetite

Blic 06.06.2018
Dugogodišnji šef najvećeg lanca kafeterija "Starbaks" najavio je da napušta kompaniju. Hauard Šulc je više od 30 godina proveo na čelu "Starbaksa" kao izvršni direktor i član borda. - Ko je mogao da zamisli koliko daleko ćemo dogurati, od 11… »

Počelo renoviranje objekta predviđenog za prvi hospis dnevni centar u Srbiji

Novi magazin 06.06.2018
Radovi na renoviranju objekta u Malom Mokrom Lugu koji je predviđen za prvi hospis dnevni centar u Srbiji, počeli su danas, a očekuje se da centar počne da radi sredinom septembra, saopštio je Centar za palijativno zbrinjavanje BELhospice. Kako je… »

Falsifikati odnesu 60 mlrd. EUR godišnje

B92 06.06.2018
Pariz -- Zbog falsifikata evropska privreda ukupno gubi 60 milijardi evra godišnje u 13 svojih sektora. To pokazuje studija Kancelarije Evropske unije za intelektualnu svojinu (EUIPO) objavljena danas povodom svetskog dana protiv falsifikata. Studija… »

Najbolje iz Srbije 2017. - priznanje domaćoj kompaniji Knez petrol

Kurir 06.06.2018
Davne 2004. godine dodeljeno je prvo priznaje Najbolje iz Srbije, sad je to tradicionalna nagrada u Srbiji, priznanje koje dodeljuje Privredna komora Srbije u saradnji s Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, najboljim robnim i korprativnim… »

Osigurajte poslovanje uz bonitetnu kuću CompanyWall Business

B92 06.06.2018
Beograd --. Najveći problemi s kojima se suočavaju privrednici u Srbiji su sklapanje partnerstva s nepouzdanim saradnicima, nemogućnost naplate dugovanja, ulazak u spore sudske sporove, loša platežna sposobnost preduzetnika, kao i rizik zemlje i loš… »

IT sektor “plodniji” od poljoprivrede

BizLife 06.06.2018
Foto: Pixabay Izvoz softvera iz Srbije nadmašio je izvoz malina i čitava industrija beleži stalni rast, a prema poslednjim istraživanjima izvoz IKT usluga sada je veći i od izvoza kukuruza. To su , kako je Startit preneo, rezultati četvrtog… »

Hiljade kilovata ostaje u voćnjacima - Proizvodnja peleta i briketa od orezina uvećava cenu maline za 7%

Ekapija 06.06.2018
(Foto: aerogondo2/shutterstock.com) (Foto: aerogondo2/shutterstock.com) Početkom svakog juna, odnosno sezone berbe malina, postavlja se isto pitanje - kolika će biti njena otkupna cena. Ovih dana malinari iz prijepoljskog kraja blokirali su… »

Okončan protest, švajcarci na sudu kao hitan predmet

Dnevnik 06.06.2018
BEOGRAD: Udruženje za zaštitu korisnika bankarskih usluga CHF Srbija saopštilo je da je u Beogradu okončan današnji protest građana koji traže hitno odlučivanje o kreditima u švajcarskim francima. "Protest je okončan nakon što je predsednik… »

Montenegro erlajns u maju prevezao više od 50 hiljada putnika; U periodu letnje sezone očekuje se više od 300 hiljada

Tango Six 06.06.2018
Montenegro erlajns je u maju prevezao ukupno 52.575 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, što je 27% više nego istog meseca prethodne godine, saopštio je taj avio-prevoznik. Kako navodi, porast je zabeležen u redovnom i u čarter saobraćaju: –… »

Bogoljubu Kariću priznanje "Ambasador znanja"

BK TV 06.06.2018
Još jedno priznanje za BK Grupu i njene čelnike. Predsedniku BK Grupe Bogoljubu Kariću na ekonomskom kongresu u Ljubljani dodeljeno je priznanje "Ambasador znanja" za plodan i dugogodišnji rad. Nagradu je u ime BK Grupe i predsednika kompanije primio… »