Politika arhiva vesti 20.10.2018

Pregled nedelje: Vojin Lazarević na čelu PKB-a, pritvor za vođu navijača Partizana, pretnje, preletači...

Insajder 20.10.2018
Pretnje vešanjem upućene najvišim predstavnicima države, eksplozija automobila u pokretu, pritvor za vođu navijača Partizana, nerazjašnjena smena više puta nagrađivanog direktora Drame i direktora Opere Narodnog pozorišta, ali i nove potvrde da… »

Kostreš: Krajnje je vreme da se formira Vojvođanski front

Danas 20.10.2018
Zamenik predsednika LSV za Danas o Kosovu, Vojvodini i odnosu opozicije prema ligašima Srbija ako bi išla ka zamrznutom konfliktu, išla bi ka samoizolaciji. Pregovori između Beograda i Prištine su trenutno u blokadi jer obe strane žele da time… »

Zorana i Maja se žestoko posvađale zbog "ženske solidarnosti"

Alo 20.10.2018
Ponovo varniči između Zorane i Maje! Predsednica Skupštine Srbije kazala je juče da nedostaje solidarnosti među ženama u politici i da „neke žene koje vole da govore o ravnopravnosti polova padaju na ispitu, jer smatraju da je to dobar pi-ar, a… »

Srbi, napravićemo sudžuke od vas!

Alo 20.10.2018
Svaki dogovor koji su mogli da pogaze - pogazili su, a u istom danu kada su odlučili da uz dozvolu SAD formiraju vojsku takozvane republike Kosovo, poslanik partije NISMA (predsednik Fatmir Ljimaj, glavni pregovarač Prištine za dijalog u Briselu)… »

Škeljzen Malići: Unmik je nepostojeći faktor od 2008.

Danas 20.10.2018
Povodom inicijative za ukidanje misije UN na Kosovu Unmik (Misija Ujedinjenih nacija) je, od proglašenja nezavisnosti Kosova 2008, ostao samo patrljak, jedna veoma mala kancelarija koja obavlja najelementarnije funkcije samoodržavanja. Taj patrljak… »

Opasna igra Albanaca s dugim cevima hoće do severa!

Večernje novosti 20.10.2018
Usvajanjem seta zakona i odlukom o formiranju oružanih snaga Albanci prekršili tri sporazuma. Vulin: Test za NATO, koji garantuje dokle smeju duge cevi. POSLE usvajanja seta zakona u kosovskom parlamentu koji omogućava formiranje oružanih snaga… »

"Menjaju se istorija Makedonije i lična dokumenta građana": Reakcije posle odluke da Makedonija promeni ustav i ime

Nedeljnik 20.10.2018
U prvom i drugom drugom glasanju 'za' je bilo 80 poslanika vladajuće koalicije SDSM i DUI, podržano delom poslanika koalicije VMRO DPMNE i albanskih opozicionih partija, dok je u drugom glasanju 39 poslanika koalicije VMRO DPMNE glasalo protiv… »

Velja priznao za "Alo!": Nikad se u životu nisam napio!

Alo 20.10.2018
Lidera Nove Srbije i bivšeg ministra Velimira Ilića toliko je iznerviralo gostovanje šefa radikala Vojislava Šešelja u jutarnjem programu da je morao odmah da mu barem putem društvene mreže Tviter uputi brutalnu prozivku. - Pijanom, treznom i… »

RIK proglasio izbornu listu Česi Vojvodine, BGD, Šumadije…

Studio B 20.10.2018
Republička izborna komisija proglasila je Izbornu listu Česi Vojvodine, Beograda i Šumadije – za Čehe cele Srbije, za neposredne izbore za članove Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine. Lista je usvojena jednoglasno, sa 13 glasova, a nakon… »

Naprednjaci u nedelju obeležavaju deset godina postojanja

Danas 20.10.2018
Srpska napredna stranka obeležiće deset godina od osnivanja u nedelju, 21. oktobra, u novoj sportskoj hali u Kraljevu. Na sednici Glavnog odbora SNS 24. septembra njen lider i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će obeležavanje biti baš… »