Arhiva vesti 31.03.2019

Bodrožić novi predsednik NUNS-a, UMMR: Uzalud krečite ako ste i dalje za zatvaranje medija

Top press 31.03.2019
Novinar Željko Bodrožić izabran je juče za novog predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Na izbornoj skupštini podržalo ga je 117 prisutnih članova NUNS-a. Bodrožić je zahvalio na ukazanom poverenju i istakao da će se u… »

Tužilaštvo traži višedecenijske kazne: U utorak izricanje presude za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića

Blic 31.03.2019
Specijalni sud u Beogradu izreći će u utorak, 2. aprila, prvostepenu presudu Milošu Delibašiću i ostalim optuženima za ubistva Nikole Bojovića i Milošša Vidakovića 2013. godine. Ovo će biti druga prvostepena presuda, pošto je prvu, kojom je… »

Uber upozorava devojka mislila da je stigao njen prevoz, pa je ušla u kola: Izgubio joj se svaki trag, a onda je pronađena…

Večernje novosti 31.03.2019
Američka studentkinja Samanta Džozefson (21) ušla je u nepoznati automobil, misleći da je to vozilo Ubera. Američka studentkinja Samanta Džozefson (21) ušla je u nepoznati automobil, misleći da je to vozilo Ubera. Tada joj se izgubio svaki trag, a… »

Pred nama je hladno jutro, ali tokom dana očekujte preokret: U Srbiji danas do 23 stepena

Telegraf 31.03.2019
Vetar će tokom današnjeg dana biti slab i umeren, uglavnom severni. U Srbiji se danas u jutarnjim časovima očekuje hladno vreme sa slabim prizemnim mrazem, a tokom dana sunčano i toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHZS)… »

U Egiptu minimalna plata povećana za 67 odsto

Blic 31.03.2019
Egipatski predsednik Abdel Fatah el Sisi saopštio je da je povećana minimalna plata sa 69,27 na 115,74 američkih dolara, odnosno za 67 odsto. El Sisi je istakao da će rast minimalnih primanja biti primenjen na sve radnike u Egiptu. Povećanje… »

Stopa nezaposlenosti u Nemačkoj dostigla novi rekordni minimum

Nova ekonomija 31.03.2019
Stopa nezaposlenosti u Nemačkoj pala je u martu na novi rekordi minimum. Agencija Rojters navodi da to ide u prilog očekivanjima da će privatna potrošnja podržati rast najveće evropske ekonomije u ovoj godini. Prema podacima Saveznog zavoda za… »

Na današnji dan, 31. mart

B92 31.03.2019
1282 - U pobuni Sicilijanaca protiv francuske vlasti pobijeni su svi Francuzi koji su se nalazili na ostrvu. Ustanak poznat pod nazivom "Sicilijanska večernja", organizovan je pod geslom "Morte alla Francia Italia anela!" (Smrt Francuskoj od Italije)… »

Papa i kralj: Zaštiti multireligijski karakter Jerusalima

Večernje novosti 31.03.2019
U zajedničkom apelu, koji su potpisali prvog dana posete papa Franje Rabatu, papa i kralj Muhamed VI istakli su da su duboko zabrinuti za duhovni značaj Jerusalima. Papa Franja i kralj Maroka Muhamed VI pozvali su danas na zaštitu multireligijskog… »

Haos u Venecueli: Policija upotrebila suzavac protiv demonstranata

Blic 31.03.2019
U Venecueli su i danas održani protesti pristalica opozicije, ali i vlade, a policija je ispalila suzavac kako bi rasterala manje grupe demonstranata koji su protestovali protiv predsednika Nikolasa Madura. Više hiljada pristalica opozicije u Venecueli… »

Sutra počinje probni popis stanovništva u 51 gradu i opštini

Top press 31.03.2019
U 51 gradu i opštini u Srbiji sutra počinje probni popis stanovništva, stanova i domaćinstava, najavila je pomoćnica direktora za Sektor društvenih statistika Snežana Lakčević i dodala da će popis trajati do 30. aprila u ponoć. „Probnim… »