Arhiva vesti 08.01.2021

Za 24 sata, 436 novih slučajeva korone u Crnoj Gori: Preminulo 6 ljudi, najmlađi imao 59 godina

Telegraf 08.01.2021
Preminula su tri pacijenta iz Bara, dva iz Nikšića i jedan pacijent iz Tivta. U Crnoj Gori je, u poslednja 24 sata, na 1.296 testiranih uzoraka zabeleženo 436 novih slučajeva korona virusa. Od posledica oboljevanja od kovida-19 preminulo je još šest… »

Iranski vrhovni vođa zabranio uvoz vakcina sa zapada

B92 08.01.2021
Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei zabranio je danas vladi da uveze nove vakcine protiv korona virusa iz Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije. "Uvoz američkih i britanskih vakcina u zemlju je zabranjen. Rekao sam ovo zvaničnicima, i… »

Danas je drugi dan Božića i Sabor Presvete Bogorodice

Pirotske vesti 08.01.2021
Srpska crkva na današnji dan odaje slavu Presvetoj Bogorodici, majci Isusa Hrista. Njenim saborom se naziva ovaj praznik zato što se danas sabiraju (okupljaju) svi verni, da proslave Bogorodicu i njenog sina ali i međusobno, van doma, podele radost… »

FBI radi punom parom, hapse jednog po jednog; "Ne štedimo resurse" FOTO

B92 08.01.2021
Vašington -- Čovek fotografisan kako sedi za stolom predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi tokom nereda u američkom Kapitolu u sredu uhapšen je. On je optužen po tri savezne tačke, uključujuci krađu javne imovine, rekli… »

Lekari se bore za život teško povređenog radnika kompanije „Ziđin”

Politika 08.01.2021
BOR - Radnik službe za bezbednost i zdravlje na radu kompanije „Ziđin” u Majdnapeku, Siniša F. (60) koji je danas popodne u teškom stanju zbrinut u Opštoj bolnici Bor, pao je posle moždanog udara i lekari se bore za njegov život. Njegove kolege… »

Evakuacija stanovništva Na Kosmetu: Elementarna nepogoda pogodila područje

Pravda 08.01.2021
Obilne kiše dovele su do izlivanja reka i potoka na Kosovu, a pored Đakovice, Drenice i Mališeva, poplavljeno je i Kosovo Polje. Portparol opštine Kosovo Polje rekao je da još nije utvrđeno kolika je tačna šteta i u kojim delovima opštine je… »

Vučić: Srbija će ostati pouzdan oslonac Republike Srpske

Beta 08.01.2021
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je u čestitki predsednici Republike Srpske Željki Cvijanović da će Beograd ostati pouzdan oslonac tog entiteta Bosne i Hercegovine u svim dobrim nastojanjima usmerenim ka miru, opštoj dobrobiti i boljem… »

Sneg doneo nevolje vozačima, zastoj na putu od Kokinog Broda do Zlatibora

PP media 08.01.2021
Nova Varoš/Zlatibor – Magistralni put od Kokinog Broda prema Zlatiboru u prekidu je zbog saobraćajne nezgode, koja se dogodila na samom prevoju kod Borove glave, kada je putnički automobil udario u šleper. Takođe na ovoj deonici došlo je do… »

Poslodavci nude obuku: Do kraja januara prijava za dualno obrazovanje

Večernje novosti 08.01.2021
POSLODAVCI u Srbiji koji žele da se uključe u sistem dualnog obrazovanja do kraja januara mogu da podnesu onlajn prijavu preko veb portala Privredne komore Srbije. Prijavljivanje je potpuno digitalizovano, tako da u tri koraka svi zainteresovani mogu… »

Plaćaćemo skuplje karte? GSP će tražiti povećanje cene gradskog prevoza

Mondo 08.01.2021
GSP Beograd će predložiti korekciju cene uzimajući u obzir poslove održavanja tramvajske i trolejbuske infrastrukture. GSP Beograd će predložiti korekciju cene uzimajući u obzir poslove održavanja tramvajske i trolejbuske infrastrukture. Gradsko… »