Arhiva vesti 08.01.2021

Poseban zakon za veće korišćenje obnovljivih izvora energije

Politika 08.01.2021
Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović najavila je danas donošenje posebnog zakona o obnovljivim izvorima energije kako bi se iskoristio veliki potencijal Srbije u toj oblasti, kao i osnivanje velikog fonda za energetsku efikasnost. Ona je… »

Sneg ponovo okovao zapadnu Srbiju: Padavine prouzrokovale zastoj na Borovoj glavi, pojedina planinska sela potpuna zavejena…

RINA 08.01.2021
Nova Varoš / Prijepolje – Snežne padavine napravile su potpuni kolaps u prijepoljskom selu Kamena gora, jer je devet kilometara puta koji od magistrale vodi do skoro 100 domaćinstava, potpuno neprohodno. „Do naših kuća može se doći samo sa… »

Ne paničite ako ostanete u smetu-pozovite gorske spasioce

Politika 08.01.2021
Zbog snega koji danas neprestano pada Gorska služba spašavanja (GŠ) preporučila je da se na put ka planinama Srbije kreće sa punim rezervoarom i baterijom mobilnog, te da se ponese dovoljno hrane i vode, ćebe i dodatna odeća. GŠ je posavetovao… »

Grujičić: Zdravstveni radnici ne izbegavaju vakcinaciju, to je laž

N1 Info 08.01.2021
Zdravstveni radnici ne izbegavaju vakcinaciju, izjavila je direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Kliničkog centra Srbije Danica Grujičić, a spekulacije o tome da medicinari izbegavaju vakcinisanje nazvala je "naduvanom laži". Mislim da je… »

Nakon više zemljotresa u Petrinji zgrade sve nestabilnije; Porfirije: Pokušavamo da omogućimo ljudima da se smeste

RTV 08.01.2021
ZAGREB - Sudeći prema vremenskoj prognozi, stanovnici potresom pogođenog područja centralne Hrvatske danas se suočavaju s vremenskim neprilikama, padom temperature, kišom, susnežicom i snegom. Na području Petrinje, Siska i Gline jutros je bilo dva… »