Arhiva vesti 08.01.2021

Beli kovčeg, beli krst i belo cveće za malog Andreja: Sahranjen dečak (12) kog je usmrtio bahati Beograđanin za volanom…

Blic 08.01.2021
Veliki broj članova porodice, prijatelja i poznanika danas je na večni počinak ispratilo dvanaestogodišnjeg Andreja Prekljušaja, koji je nastradao pre nekoliko dana kada je na njega, dok je išao trotoarom, naleteo "audi" kojim je upravljao… »

Dodik: Proglašavanjem RS zaustavljeno urušavanje srpske nacionalne ideje

RTS 08.01.2021
Uoči Dana Republike Srpske, srpski član Predsedništva Milorad Dodik kaže da je ona viševekovna ideja i težnja srpskog naroda da živi u svojoj državi slobodno, a da je ova generacija imala istorijsku ulogu da tu ideju materijalizuje i taj san… »

Amerika, upad u Kongres, Ustav: Može li Trampu ranije da se završi mandat na osnovu 25. amandmana

BBC News 08.01.2021
Čuju se pozivi da se američki predsednik Donald Tramp smeni sa funkcije, svega 13 dana pre nego što mu ističe mandat. Američkom predsedniku Donaldu Trampu preostalo je još manje od dve nedelje mandata, ali demokrate i Odbor za pravosuđe… »

Supruga ognjena amidžića dobila rezultate: Danijela testirana na koronu!

Mondo 08.01.2021
Voditelj je smešten u bolnicu i oseća se dobro. Voditelj je smešten u bolnicu i oseća se dobro. Voditelj Ognjen Amidžić smešten je ranije u bolnicu zbog lakše upale pluća. Kako smo saznali, juče je otišao na pregled, a zadržan je u KBC-u… »

Ranđić: Još tri miliona evra i dve godine za obnovu Hilandara

Dnevnik 08.01.2021
SVETA GORA: Celokupna obnova manastira Hilandar, nakon velikog požara 2004. godine, očekuje se da će biti završena krajem 2022. godine, kada budu rekonstruisani objekti koju su prvi nastradali u tom požaru - Igumenarija i Dohija, kaže direktor… »

Sneg u višim predelima Ivanjice do pola metra (FOTO)

InfoLIGA 08.01.2021
Sneg koji pada od juče u planinskim predelima ivanjičke opštine dostigao je visinu do 40 centimetara. Kako saznajemo u preduzeću AD ’’Putevi’’ Ivanjica, na Odvraćenici ga ima i preko pola metra i taj putni pravac jedini je bio neprododan… »

Lončar otkrio zašto se još nije vakcinisao protiv korone: Primiću prvu sledeću koja stigne u Srbiju

Kurir 08.01.2021
Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da će se vakcinisati protiv virusa korona, a da je jedini razlog što to do sada nije uradio, dogovor između državnih zvaničnika da svi prime različite vakcine i da tako pokažu da su sve… »

Lončar: Strože mere na granicama posle nedelje zavisiće od epidemiološke situacije

Jugmedia 08.01.2021
Da li će strože mere na granicama, koje podrazumevaju obavezan PCR test ili deset dana karantina za naše građane koji se vraćaju, biti produžene i posle 10. januara, isključivo će zavisiti od epidemiološke situacije, izjavio je danas ministar… »

Na gotovo svim putevima u Srbiji pravi zimski uslovi vožnje; Zimska služba u pripravnosti - ekipe i mehanizacija na terenu

RTV 08.01.2021
BEOGRAD - Na gotovo svim putevima u Srbiji, osim na autoputevima i putevima na krajnjem severu Vojvodine gde su kolovozi mokri, vozače očekuju pravi zimski uslovi vožnje, saopštava AMSS. Prema informacijama zimske službe JPPS u nižim predelima na… »

Đerona: Francuzi će mnogo više da trče

N1 Info 08.01.2021
Toni Đerona nije mogao da zamisli bolji početak na klupi reprezentacije Srbije. Pod njegovim vođstvom u Zrenjaninu je savladana Francuska 27:24 u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine. „Pobeda će pomoći igračima da shvate… »