Друштво архива вести 24.01.2019

Новак Ђоковић: Због сећања на рат финасира студију о детињству

BBC News 24.01.2019
Тениска звезда одлучила је да финансира истраживање на Харварду о начинима унапређења образовања за децу. Новак Ђоковић тренутно се такмичи на Отвореном првенству Аустралије. Али легенда светског тениса има и друге… »

Савез јеврејских општина против изградње тржног центра на месту логора

Политика 24.01.2019
Представници Савеза јеврејских општина Србије оценили су данас да најава изградње тржног центра на месту некадашњег логора Топовске шупе у Београду, представља одрицање од Холокауста и негирање његових жртава. Рабин… »

Звезда, Партизан и Вучић заступљенији од Новака у медијским насловима у 2018.

Данас 24.01.2019
Реч "Србија" најзаступљенија као и 2017. Најчешћа реч коју су у основном облику медији користили у насловима текстова је „Србија“ са преко 18.000 појављивања (готово исто као и 2017. године). Следећа највише… »

Грађани ће моћи бесплатно да мењају личне документе са новим адресама

Н1 Инфо 24.01.2019
Грађани који због промене назива улице или кућног броја, и уписивања нове адресе пребивалишта морају да мењају личне карте, моћи ће то да ураде бесплатно, одлучено је на седници Владе. Како је раније проценило… »

АКС: Потребне темељне измене кривичног законодавства

Дневник 24.01.2019
БЕОГРАД: Адвокатска комора Србије представила је данас своје предлоге који се тичу најављених промена Кривичцног законика, оцењујући да су темељне измене нашег кривичног законодавства потребне и пожељне и да адвокатура у… »

Новинарке против насиља према женама: Престати са говором мржње и притисцима

Н1 Инфо 24.01.2019
Новинарке против насиља према женама захтевају престанак говора мржње и притисака на новинарке, наводи се у саопштењу. Како наводи група у саопштењу, "у последњих неколико месеци јавни говор у Србији претворио се у ринг у… »

Радна група разматра измене Кривичног закона

РТВ 24.01.2019
БЕОГРАД - Радна група Министарства правде за измену Кривичног законика одржала је данас састанак у пленарном саставу у Палати Србија, на којем су анализиране могућности за пооштравање казнене политике. Чланови радне групе… »

Дизалица која је требало да склони преврнуте цистерне са амонијаком код Ниша, испала из шина (видео)

Блиц 24.01.2019
Дизалица која је стигла у село Јасеновик крај Ниша како би после пет дана склонила цистерне са амонијаком, испала је из шина, а мештани су и даље у селу и чекају евакуацију. Ни пет дана од инцидента надлежни не одговарају на… »

"Последњи пут гледам овај призор, ову државу": Шокантно сведочење човека који је био са Милошевићем на његовом…

Правда 24.01.2019
Бивши хашки истражитељ Кевин Куртис је Слободана Милошевића у лето 2001. године изручио Хагу. Он је испричао тачно како је ишао тај судбоносни лет из Београда. На аеродрому Слободана су чекала три хеликоптера, али и… »

Тимоти Лес: Северна Ирска - лекције за Косово

Б92 24.01.2019
Београд -- Британски аналитичар Тимоти Лес оценио је да решење по моделу Северне Ирске није применљиво за Косово. У ауторском тексту за Данас и Демостат Лес је навео да би решење по моделу Северне Ирске подразумевало да… »