Региони архива вести 09.05.2019

НОВИ ПАЗАР: Реконструкција фасаде Културног центра

ИндексОнлине 09.05.2019
НОВИ ПАЗАР – Данас су почели радови на једином незавршеном делу зида Културног центра у Новом Пазару. Након што су уклоњени монтажни објекти и отпочела реконструкција и проширење платоа Хатиџе Мехмедовић, отворила се… »

Ердоган: Турска тврдоглавно тежи чланству у ЕУ упркос онима који је не желе

ИндексОнлине 09.05.2019
АНКАРА – Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да његова земља “тврдоглаво” тежи чланству у Европској унији (ЕУ) упркос напорима неких кругова да Турска буде “ван европске породице”. Ердоган је… »

Исламска заједница Пријепоље: Покушај скрнављења Махмут бегове џамије

ИндексОнлине 09.05.2019
ПРИЈЕПОЉЕ – Након започетих радова на Махмут-беговој џамији, који скрнаве и нарушавају њен аутентични изглед, саопштењем за јавност огласио се Одбор Меџлиса ИЗ-е Пријепоље, који тражи хитну реакцију надлежних… »

Због оронулости забрањене посете спомен-кући

Политика 09.05.2019
Бронзана биста Косте Стаменковића, украдена из дворишта куће, пронађена је исечена у више делова. – Вандали уништавају споменике из свих ослободилачких ратова. Лесковац – Посете Спомен-кући народног хероја Косте… »

НВО “Светионик” и ове године успешно спроводи акцију “Донирај ифтар”

ИндексОнлине 09.05.2019
НОВИ ПАЗАР – НВО “Светионик” већ девет година уназад донира, служи, гости преко четрдесет породица којима је то потребно, са преко 160 ифтара. Волонтери НВО “Светионик” уз подршку пријатеља, организације и грађана… »

САД заплениле севернокорејски теретни брод

ИндексОнлине 09.05.2019
ВАШИНГТОН – Администрација америчког председника Доналда Трампа саопштила је данас да је запленила севернокорејски теретни брод за који амерички званичници кажу да је коришћен за транспорт угља што је у супротности са… »

Тирана: Лидери Западног Балкана за пуну интеграцију у ЕУ

ИндексОнлине 09.05.2019
ТИРАНА – Лидери Западног Балкана, окупљени на дводневном самиту процеса Брдо-Бриони у Тирани потписали су данас декларацију којом позивају Европску унију да проширење на западни Балкан постане “питање геополитицког… »

За 15 предузећа могућа приватизација до краја године

Топ пресс 09.05.2019
Од 85 предузећа у надлежности Министарства привреде Србије до краја године се може очекивати објављивање јавних позива за приватизацију њих 15, рекао је државни секретар у овом министарству Драган Стевановић. Он је рекао… »

Гориво је све скупље

Топ пресс 09.05.2019
Гориво на пумпама у Србији наставља скоро свакодневно да добија нове, више цене. Тако је у среду, на већини бензинских станица у нашој земљи бензин премашио цену од 154 динара, док је дизел стигао на ниво од 164,50 динара… »

Додељена признања поводом светског дана Црвеног крста (ВИДЕО)

ИнфоЛИГА 09.05.2019
Поводом 8. маја, Светског дана Црвеног крста општински одбор у Ивањици приредио је малу свечаност где је присутнима приказан филм о свим активностима које спроводе активисти ове хуманитарне организације. Анкица Мојсиловић… »