Društvo arhiva vesti 11.01.2016

Radnici "BIP-a" protestovali ispred RTS-a

RTS 11.01.2016
Bivši radnici i mali akcionari "BIP-a" održali su protest pred zgradom Radio-televizije Srbije, nakon što im stečajni upravnik nije dozvolio da uđu u prostorije preduzeća. Učesnici protesta su podsetili da "BIP" nije u stečaju i da je Apelacioni… »

Srbin Tuži Grad Jer Je Povredio Penis: O ovom Novosađaninu bruji cela država!

Telegraf 11.01.2016
Mladić je nakon povrede na sportskom terenu podigao tužbu protiv Novog Sada jer je zbog straha od mogućih posledica pao u depresiju. U Novom Sadu se nedavno dogodila nesvakidašnja situacija, kada je jedan građanin tužio ovaj grad zbog povrede penisa… »

Zatvorena Fabrika Za Preradu Vode U Bariču: Kolaps zbog povećane koncentracije amonijaka!

Telegraf 11.01.2016
Stanovnici se trenutno snabdevaju vodom iz druge obrenovačke Fabrike za preradu vode Zabrežje, a samo tri sela nemaju vodu. Zbog povećane koncentracije amonijaka u Kolubari zatvorena je obrenovačka fabrika za preradu vode u Bariču, a prema rečima… »

Otpor prema imigrantima posle napada u Nemačkoj

EurActiv 11.01.2016
Nemačke vlasti su 11. januara objavile prvi detaljan izveštaj o napadima za novogodišnju noć u Kelnu, potvrdivši da su većina osumnjičenih imigranti, ali i poručivši da ne treba dozvoliti da se izbeglice stigmatizuju. Dan ranije, više stranca je… »

Evo šta sve povećava rizik od srčanog i moždanog udara

Press 11.01.2016
Krvni ugrušci mogu uzrokovati niz veoma opasnih problema – od venske tromboze kad se ugrušak stvori u nozi do plućne embolije kad ugrušak završi u plućima. Svaki od problema s krvnim ugrušcima potencijalno je smrtonosan, a sledi i niz loših… »

Najmanje sna imaju samohrane majke

Press 11.01.2016
Nedostatak sna jedan je od glavnih zdravstvenih problema današnjice, objavio je američki Centar za kontrolu bolesti (CDC) koji tvrdi kako manje od sedam sati sna povećava rizik od brojnih oboljenja. Foto:B92.net Bolesti srca, karcinom, dijabetes i… »

Šta depresija radi vašem mozgu i kako je se rešiti?

Press 11.01.2016
Postoji više načina na koje depresija može da utiče na mozak. Foto:B92.net Stručnjaci nisu sigurni zašto depresija dovodi do kognitivne disfunkcije, ali se slažu da postoji određena veza. Kognitivna disfunkcija dovodi do osećaja koji se najbolje… »

Ovo su novi članovi VSS

Alo 11.01.2016
Visoki savet sudstva objavio je na svom sajtu konačne rezultate sudijskih izbora na kojima je izabrano šest novih članova tog tela. To su sudija Privrednog apelacionog suda Branislava Gorica, sudija Višeg suda u Beogradu Ivan Jovičić, sudija… »

Surovi "umetnik" išarao psa (FOTO)

Alo 11.01.2016
Svaki dan iz svih krajeva Srbije dolaze nove informacije o zlostavljanju životinja. Ovog jadnog psa iz Zrenjanina neko je ofarbao autolakom. Ova jadna, skotna, kreruša iz Zrenjanina "oslikana" je plavim autolakom i puštena na ulicu. Kako javlja… »

Moja prabaka je bila Šantićeva tiha patnja!

Alo 11.01.2016
Alma Ferović Fazlić, rođaka čuvene Emine iz pesme Alekse Šantića, priča o ljubavi iz koje su nastali najlepši stihovi 20. veka. Praunuka čuvene Emine, kojoj je Aleksa Šantić posvetio svoju najpoznatiju pesmu, Alma Ferović Fazlić otkriva kako… »