Društvo arhiva vesti 11.01.2016

Dačić: Skrnavljenje naše crkve dokaz da Priština ne može u Unesko

Newsweek 11.01.2016
Albanci na Kosovu ne samo da nisu u stanju da zaštite srpsko kulturno i versko nasleđe, već ga sistematski uništavaju bez ikakvih sankcija za počinioce, naveo je ministar spoljnih poslova. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da… »

Zatvorena fabrika vode u Bariču

Alo 11.01.2016
Zbog povećane koncentracije amonijaka u Kolubari zatvorena je obrenovačka fabrika za preradu vode u Bariču, a prema rečima gradskih čelnika, većina stanovnika trenutno ima vodu i zdravlje ljudi nije ugroženo. Stanovnici se trenutno snabdevaju vodom… »

Kurir Vam Poklanja: Veliki crkveni kalendar za 2016. godinu

Kurir 11.01.2016
U četvrtak 14. januara potražite svoj primerak kalendara u Kuriru. U čast proslave Nove godine po julijanskom kalendaru, koji poštuje Srpska pravoslavna crkva u četvrtak 14. januara dnevne novine Kurir u saradnji sa kompanijama “Imlek” i “Knjaz… »

Poginuo radnik u Kolubari od posledica strujnog udara

Newsweek 11.01.2016
Tridesetogodišnji radnik poginuo je jutros na kopovima u rudniku Kolubara, kada ga prilikom izvođenja radova na visokonaponskom kablu došlo do strujnog udara. Tridesetogodišnji radnik u rudniku Kolubara, kada ga prilikom izvođenja radova na… »

Rogozin: Razmotrićemo apel Srbije da joj se isporuči naoružanje

Newsweek 11.01.2016
Potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin rekao premijeru Srbije da "građani Srbije ne bi gledali srušenu zgradu Generalštaba" da je Srbija svojevremeno imala PVO sistem S 300. Rusija će razmotriti apel Srbije da joj isporuči naoružanje i učiniće… »

Telo vozača izvučeno iz Save: Direktan sudar kamiona na Ostružničkom mostu

Newsweek 11.01.2016
Od siline udarca, kabina jednog kamiona se otkačila i upala u Savu, telo mrtvog vozača izvučeno posle dva sata potrage specijalnih ronilačkih timova žandarmerije. Dva kamiona direktno su se sudarila danas oko 10.30 sati na Ostružničkom mostu, pri… »

Beba (2) iz Sirije preminula u Preševu

Newsweek 11.01.2016
Dečak je imao urođenu srčanu manu i Daunov sindrom, a preminuo je jutros oko četiri sata. U Preševu je danas preminulo dvogodišnje dete iz Sirije koje je putovalo sa roditeljima i širom porodicom. Dečak je imao urođenu srčanu manu i Daunov… »

Obradović: NUNS danas podnosi prijavu protiv ministra Stefanovića

Newsweek 11.01.2016
Prvi čovek MUP je u petak, gostujući na RTS izneo informaciju da će se narednih dana u javnosti povesti priča o praćenju novinarke koja je radila još u vreme Miloševića. Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović… »

Verbić: Nadam se da nam sledi reforma svih predmeta

RTS 11.01.2016
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je da se nada da nam sledi reforma svih predmeta, tako što će se mnogo više obratiti pažnja na to šta su ciljevi obrazovanja i željeni ishodi pojedinačnih predmeta. Verbić je… »

Verbić crkvama: Ne spuštamo se na taj nivo

Mondo 11.01.2016
Ministar prosvete, Srđan Verbić, kaže da se nada reforma svih predmeta, a ne samo veronauke, a nekim institucijama koje to kritikuju u javnosti kaže da se Ministarstvo neće spuštati na taj nivo "javne diskusije". Foto: MONDO/screenshot/kolaž … »