Društvo arhiva vesti 11.01.2016

Da li će građane koštati poravnanje "Infostana" i "Delta Đeneralija"?

RTS 11.01.2016
Osiguravajuća kompanija "Delta Đenerali" traži odštetu od "Infostana" jer je, kako kažu, javno komunalno preduzeće jednostrano raskinulo ugovor. Ako ne pristanu na mirno rešavanje spora, pravdu će, kažu, tražiti na sudu. Nismo baš izabrali, ali… »

Srpski vojvoda dočekao Rogozina: Gusle na poklon, kako i dolikuje

Vesti online 11.01.2016
Dmitrij Rogozin, zamenik premijera Ruske Federacije boravi u Srbiji, a posle brojnih sastanaka sa srpskim zvaničnicima rešio je da poseti i Vojislava Šešelja. A photo posted by Војислав Шешељ (@vojislav.seselj) on Jan 11, 2016 at 11:11am… »

Krajputaši svedoci krvavog stradanja

Vesti online 11.01.2016
U priči o Prvom svetskom ratu, za Srbe su uvek prva asocijacija Solunski front, marš kroz Albaniju ili Cerska bitka. Naš zemljak iz Sijere, kantona Valis u Švajcarskoj, Mile Janković (47), osnivač je i predsednik Udruženja matice i dijaspore… »

Čitajte U Kuriru Bahato: Vučićev kum ukinuo paketiće, a na žurke i parfeme spiskao 6,5 miliona!

Kurir 11.01.2016
Nikola Petrović, direktor EMS, zabranio novogodišnje poklone za decu zaposlenih, ali je zato za darove partnerima dao 1,5 miliona, kalendare 2,4 miliona i fešte 2,5 miliona dinara. BEOGRAD - Uprkos krizi i teškoj finansijskoj situaciji… »

SVI GA IMATE U KUĆI: On može da vas izleči od gripa i prehlade za samo 3 sata!

Kurir 11.01.2016
Da li biste voleli da postoji namirnica koja može da vas izleči od prehlade za samo tri sata. Ne samo da postoji, nego je najverovatnije imate u kuhinji. Topli dani tokom zime su idealni za razmnožavanje bakterija i virusa koji nas sada vrebaju sa svih… »

Svrljig bez vode za piće zbog zamućenja u vodovodu!

Telegraf 11.01.2016
Svrljižane će snabdevati cisterna JKP Naisus iz Niša. Zbog zamućenja u svrljiškom vodovodu , izazvanog naglim otapanjem snega, voda u Svrljigu nije za piće već samo za tehničku upotrebu, saopštilo je danas Javno-komunalno stambeno preduzeće… »

100 godina dade

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Umetnički pokret dada, pokrenut pre 100 godina u Cirihu, biće proslavljan ove godine brojnim programima u tom švajcarskom gradu, među kojima je i izložba "Neo dada – Gorgona" sa radovima iz Kolekcije Marinka Sudca. Nastanak dade vezan je… »

Nema više žalbi na veronauku

Akter 11.01.2016
Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je danas da se roditelji više ne žale na veronauku, već na druge predmete u osnovnim školama. Verbić je rekao da se roditelji ne žale sistemski na veronauku, ali da postoji neslaganje između zvanične… »

Profesor fizike objavio zbirku pesama

Alo 11.01.2016
Penzionisani profesor fizike u smederevskoj Gimnaziji Svetozar Nikolić objavio je, u 77 godini, prvenac pesničkih medaljona "Samo je tišina svedok" ilustrovanu fotografskim arabeskama kojima se autor, dobitnik desetak nagrada za umetničku fotografiju… »

Dve trećine radnika ne očekuje boljitak!

Alo 11.01.2016
Čak 75 odsto zaposlenih u Srbiji ne prima 13. platu ili neki bonus na kraju godine, a posebno zabrinjava to što čak 62 odsto radnika ne očekuje boljitak na poslu u ovoj godini, pokazalo je istraživanje koje su sprovele „Alo!“ novine u saradnji s… »