Društvo arhiva vesti 11.01.2016

Izabrani svi članovi Visokog saveta sudstva

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Visoki savet sudstva (VSS) objavio je na svom sajtu konačne rezultate sudijskih izbora na kojima je izabrano pet novih članova tog tela. 311. To su sudija Privrednog apelacionog suda Branislava Gorica, sudija Višeg suda u Beogradu Ivan… »

Stiven Sigal dobio državljanstvo Srbije

Press 11.01.2016
Američki glumac i muzičar Stiven Sigal dobio je državljanstvo Srbije. "Prima se u državljanstvo Republike Srbije Seagal (Saul) Steven Frederic, rođen 10. aprila 1952. godine u Saveznoj državi Mičigen (Lansing, Ingham), državljanin Sjedinjenih… »

Zatvorena fabrika u Bariču zbog nivoa amonijaka

B92 11.01.2016
Obrenovac -- Zbog povećane koncentracije amonijaka u Kolubari zatvorena je obrenovačka fabrika za preradu vode u Bariču. Prema rečima gradskih čelnika, većina stanovnika trenutno ima vodu i zdravlje ljudi nije ugroženo. Stanovnici se trenutno… »

Stižu nam Putinove rakete kao odgovor Hrvatima!?

Mondo 11.01.2016
Poseta potpredsednika Vlade Rusije i čoveka od najvišeg poverenja Vladimira Putina Dimitrija Rogozina sa saradnicima u Vojsci Srbije iskorišćena je da bi se razgovaralo, između ostalog, i o kupovini oružja, piše današnja štampa. Prema navodima… »

Srpski kriminalci švercuju kokain iz Južne Amerike

B92 11.01.2016
Proizvodnja i krijumčarenje droga predstavlja najdominantniji oblik organizovanog kriminala, kojim se bavi najveći broj kriminalnih grupa u Srbiji. Ovo se navodi u javnoj verziji izveštaja "Procena pretnji od teškog i organizovanog kriminala" koji su… »

Vremeplov: Rođen Teodosije Veliki

RTV 11.01.2016
NOVI SAD - Na današnji dana 347. godine rođen je rimski car Teodosije I, nazvan Teodosije Veliki, vladao je od 379. do 392. kad je uspeo da obnovi Carstvo u punom obimu. Do smrti 395. upravljao je Rimom kao poslednji vladar jedinstvene imperije… »

Preti nam klimatska apokalipsa

Večernje novosti 10.01.2016
Da li su ekstremne atmosferske pojave i kolebanja temperature povod za zebnju o vremenskim prilikama? Na pragu smo velikih suša. Kiše ređe, ali i obilnije. Novo ledeno doba tek za 30.000 godina. NEUOBIČAJENO topao decembar u Evropi, pa "hladan snežni… »

Proslava pravoslavne Nove godine na Trgu bajki

Mondo 11.01.2016
Proslava pravoslavne Nove godine u Beogradu biće organizovana u sredu, 13. januara, na Trgu bajki, a celodnevni program biće posvećen mališanima. Za starije - ponavlja se svetlosni spektakl "Kulturizacija". Foto: beograd.rs U saopštenju Gradske… »

Kurd joj oteo decu, sud vratio, ali samo na papiru

Mondo 11.01.2016
Beograđanki Slavici Burmazović (38) bivši muž, Kurd, oteo troje male dece i odveo ih u Tursku. Na srpskom sudu joj potvrđeno starateljstvo ali deca su i dalje silom odvojena od majke. Foto: Screenshot Od avgusta prošle godine Slavica malo šta zna… »

Lažna propoved

Vesti online 11.01.2016
Kome se dogodilo da pročita svih četiri stotine stranica Kisindžerove knjige "Svetski Poredak", naleteće i na ove redove: "Prema američkom poimanju, svetski poredak, mir i balans biće uspostavljeni sami od sebe, a političke suprotnosti će nestati… »