Društvo arhiva vesti 11.01.2016

Za upalu uva krivi su virusi

RTV 11.01.2016
NOVI SAD - Otitisi praćeni jakim bolom, ili oni koji tinjaju bez simptoma, tokom zime su česti kod najmlađih. Pogrešno je mališane čuvati od prehlade u zatvorenom prostoru, jer i previše topla sredina pogoduje razvoju infekcija. Iako su upale… »

HRVATI U NATO PODIGLI UZBUNU: Novo srpsko oružje na Dunavu! (FOTO)

Pravda 11.01.2016
Jugoimport-SDPR proizveo novi patrolni čamac opremljen topom, raketnim bacačima i mitraljezima! Ovaj ‘vodeni tenk’ ima maksimalnu brzinu od neverovatnih 100 km/č… Hrvatska podigla uzbunu u NATO paktu, tvrdi da će Srbi postati gospodari Dunava.… »

Honorari za nabavku računara

Večernje novosti 11.01.2016
Honorari profesora majdanpečke Tehničke škole, zarađeni tokom jednog ispitnog roka za vanredne učenike, završili su voljom samih profesora na - računu škole. HONORARI profesora majdanpečke Tehničke škole, zarađeni tokom jednog ispitnog roka za… »

Provaljena i pokradena crkva Svetog Dimitrija u Sušici

Večernje novosti 11.01.2016
U Eparhiji raško-prizrenskoj potvrđeno je da su nepoznati počinioci provalili u crkvu Svetog Dimitrija u selu Sušica kod Gračanice i iz nje odneli novac. Ušli kroz isti prozor kao i prošle godine. Nepoznati počinioci provalili su u srpsku crkvu iz… »

Iz niškog budžeta isplaćeno više od 1,6 milijardi

Alo 11.01.2016
Državna revizorska institucija (DRI) je utvrdila da je iz budžeta Niša u 2014. godini mimo propisa isplaćeno više od 1,6 milijardi dinara i da u toj lokalnoj samoupravi ima 289 zaposlenih na neodređeno više od dozvoljenog broja. U izveštaju koji… »

Rudari najavili štrajk!

Alo 11.01.2016
Glavni odbor Sindikata radnika Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja (JP PEU), danas je doneo odluku o stupanju u štrajk, ukoliko do 25. januara Elektroprivreda Srbije (EPS) ne počne da preuzima ugalj rudnika ovog preduzća, kako je… »

Ostvarili Mu Želju: Mali Marko posetio "Marakanu"

Blic 11.01.2016
Marko Vučinić (13), koji je ostao da živi u porodičnom domu u selu Vuča na Kosovu i Metohiji iako je izgubio celu porodicu, nakon pisanja "Blica" danas je posetio FK Crvena Zvezda. - Video sam sve što se tiče Zvezde. Bio sam im gost. Hteo sam da… »

Danas Je Depresivni Ponedeljak: 19 načina kako da ga prebrodite!

Kurir 11.01.2016
Počinje nova radna sedmica, a vi ste se sinoć do kasno provodili s društvom ili ste tek stigli s vikenda provedenog van grada i opet ste potišteni i bezvoljni? Milijarde „nesrećnika” osećaju se ponedeljkom isto kao i vi! Možda će vam bibiti… »

Info linija - odgovori za sve u vezi sa inkluzijom

Mondo 11.01.2016
Roditelji dece sa posebnim potrebama, koja su uključena u inkluzivno obrazovanje, više ne moraju da budu će pasivni slušaoci "rešenja", već aktivno mogu da se preko nove Info linije uključe u rešavanje pitanja obrazovanje svoje dece. Foto: Mondo/… »

Apeli prištinskog paroha da se poprave vrata crkve

RTS 11.01.2016
Vladika raško-prizrenski Teodosije najoštrije je osudio najnoviji slučaj skrnavljenja još nezavršenog hrama Hrista Spasa u centru Prištine. Učesnici protesta albanske opozicije su u subotu tokom okupljanja kod narodne biblioteke koristili crkvu kao… »