Društvo arhiva vesti 11.01.2016

Unska pruga, ili kako opet 'Brzim preko Bosne'

Al Jazeera 11.01.2016
Inicijativu za stavljanje u promet ove saobraćajnice pokrenuli su u federalnom Parlamentu zastupnici iz Unsko-sanskog kantona. Piše: Mirza Sadiković Povezujući Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, odnosno Jadran sa srednjom i istočnom Evropom, Unska… »

'Srpska šizofrenija' ili neprežaljeno radikalstvo

Al Jazeera 11.01.2016
Previše bi možda bilo da se kaže da Tomislav Nikolić izgovara ono što Aleksandar Vučić još misli, ali to je tu negdje. Piše: Božidar Andrejić Kad se onomad predsednik Srbije Tomislav Nikolić nešto zavađao sa svojim jednotrećinskim kolegom… »

Stefanović dao izjavu u vezi krivične prijave

Radio sto plus 11.01.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da je nadležnim organima dao izjavu povodom krivične prijave koja je protiv njega podignuta zbog navodnog policijskog praćenja novinarke jednog lista, ocenivši da se sve u vezi tog… »

NUNS podnosi prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova

Radio sto plus 11.01.2016
Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović izjavio je da će NUNS danas podneti prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića kako bi se utvrdilo kako je došao do saznanja da će biti objavljene… »

Protest novinara u više gradova u Srbiji

Radio sto plus 11.01.2016
U Beogradu i u još 12 gradova u Srbiji danas su održani protesti novinara "Novinari ne kleče", na kojima je po treći put zatražena smena ministra odbrane Bratislava Gašića. Ispred Vlade Srbije u Beogradu okupilo se oko 300 ljudi na protestu… »

Policajac iz komšiluka

Večernje novosti 11.01.2016
Koncept policije u zajednici, iako je među prioritetima MUP, još nije zaživeo. Zbog kašnjenja sa donošenjem potrebnih akata država je izgubila gotovo milion evra iz EU fondova. PREPOZNATLjIVI, pouzdani i uvek dostupni policajac u svakom gradskom… »

Kako da grip sačuvate samo za sebe

Politika 11.01.2016
Da li je u u redu doći na posao kijavičav i bolestan? Pitanje je aktuelno, budući da imamo potvrdu da je grip u Srbiju i zvanično stigao: virus AH1 izolovan je 5. januara kod četrdesetšestogodišnjeg muškarca. Direktor Instituta za javno zdravlje… »

Pobuna protiv privilegija za kockarnice

Alo 11.01.2016
Mnoge sportske kladionice preći će u sivu zonu jer će dažbine biti veće od dobitka. Srbija je jedna od retkih zemalja na svetu, ako ne i jedina, u kojoj možete da dobijete milion dinara u kazinu ili na poker aparatima i da ne platite ni dinara… »

Kad žice zatrube

RTS 11.01.2016
Trube su za slavlje, tamburice za na uvce, takva su pravila svuda izgleda sem u Požegi gde duvački i tamburaški orkestri razmenjuju reperotar odnosno moraju da znaju da sviraju i jedno drugo. Majstor trube Dejan Jevđić često sa orkestrom gostuje u… »

Adrijana, Kleo, Sigal: Ovo su zvezde koje su dobile srpsko državljanstvo, DA LI SU GA ZASLUŽILE?

Telegraf 11.01.2016
Da put do ove privilegije ne vodi toliko preko konkretnih interesa Srbije, već statusa "zvezde", 2009. godine dokazala je i brazilska lepotica Adrijana Lima, za čiju ulogu u ovoj priči je bitnija njena nekadašnja titula supruge košarkaša Marka… »