Društvo arhiva vesti 11.01.2016

Namirnice koje smiruju

RTV 11.01.2016
NOVI SAD - Postoje prirodne metode koje mogu da vam pomognu da savladate osećaj uznemirenosti. pogodne namirnice su čaj, lavanda, slatki krompir, crna čokolada, puter od kikirikija, cele žitarice... Da biste se oslobodili osećaja uznemirenosti… »

Microsoft razvija sopstvene SIM kartice

RTV 11.01.2016
BEČ - Američki koncern Microsoft očigledno planira da razvije sopstvene SIM kartice kojim bi korisnici Windows-a mogli sami direktno da biraju operatera mobilne telefonije, a na SIM kartici radi i Apple. Prema pisanju bečkog dnevnika "Standard"… »

Koliko zgibova dnevno će vam izgraditi mišićavo telo kakvo sanjate?

Kurir 11.01.2016
Postoji li idealna dnevna doza zgibova za telo od čelika? Zgibovi su vežba koju možete da radite bilo gde, jer vam je potrebna samo šipka, piše Men's Health.Međutim, odrediti idealni broj zgibova po seriji nije tako jednostavno, a zapravo - broj… »

Pokretni mamografi iz Niša i BG ponovo u akciji

B92 11.01.2016
Beograd -- Oba pokretna mamografa, koja rade u Kliničkom centru Niš i u Institutu za medicinu rada u Beogradu, ponovo su u akciji. Mobilni mamograf, koji je Fond B92 još 2009. godine dodelio Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, danas je… »

Radio Beograd nastavlja prenose iz Metropolitena

RTS 11.01.2016
Na talasima Radio Beograda 2 i Trećeg programa biće nastavljeni direktni radijski prenosi iz Metropoliten opere u Njujorku. Na programu će biti opera "Lovci na bisere" Žorža Bizea u režiji Penija Vulkoka, delo koje nije izvedeno na sceni Met opere… »

Stefanović dao izjavu u vezi krivične prijave »

Studio B 11.01.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je nadležnim organima dao izjavu povodom krivične prijave koja je protiv njega podignuta zbog navodnog policijskog praćenja novinarke jednog lista. Stefanović je ocenio da se sve u vezi… »

POLEMIKE Miroslav Janković: Prazne sobe Mahira i Alekse

Večernje novosti 11.01.2016
Tuga na dečijem licu je najupečatljiviji prizor boli: od nje je samo veća prikrivena dečja tuga. TUGA na dečijem licu je najupečatljiviji prizor boli: od nje je samo veća prikrivena dečja tuga. Sa takvim licima su sa ovog sveta otišli Aleksa… »

"Ne žurite sa priznanjem Kosova, Rusija je uz vas"

Vesti online 11.01.2016
Zamenik ruskog premijera Dmitrij Rogozin izjavio je u Beogradu da su pravda i Rusija na strani Srbije kada je reč o Kosovu i Metohiji i da je potrebno naoružati se strpljenjem i ne priznavati samoproglašenu nezavisnost južne srpske pokrajine, što ni… »

Brisel: Nelegalne olakšice za multinacionalke

EurActiv 11.01.2016
Evropska unija saopštila je 11. januara da 35 multinacionalnih kompanija koje posluju u Belgiji treba da vrate oko 760 miliona evra koje su ostvarile nelegalnim poreskim olakšicama. U Belgiji ogranci multinacionalnih kompanija mogu da budu oslobođeni… »

Beograd: Konkurs za projekte u oblasti omladinskog sektora

RTV 11.01.2016
BEOGRAD - Sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda otvorio je konkurs za sufinansiranje projekata od javnog interesa u oblasti omladinskog sektora u gradu Beogradu, koji će se realizovati u 2016. godini. Poziv je otvoren do 25. januara. Pravo da… »