Društvo arhiva vesti 11.01.2016

Održan još jedan protest "Novinari ne kleče"

Alo 11.01.2016
Protest "Novinari ne kleče/Predsedniče vlade, ko je ministar odbrane" održava se ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu i u još nekoliko gradova Srbije. U Beogradu se večeras ispred Vlade Srbije okupilo oko 300 ljudi na protestu "Novinari ne… »

EU osudio doček generala Lazarevića

Alo 11.01.2016
Na nacrt rezolucije Dejvida Mekalistera, izvestioca za Srbiju u Evropskom parlamentu, stiglo je 190 amandmana poslanika različitih grupa koje su zastupljene u EP. U dokumentu u koji je Danas imao uvid iznete su opaske, kritike i preporuke u vezi sa… »

Januar – mesec zaricanja

Politika 11.01.2016
Objava rata višku kilograma, stresu, cigaretama... Da bi se u životnim promenama zaista istrajalo, neophodno je promeniti način mišljenja i shvatiti da krupni obrti zahtevaju napor, upozorava dr Zoran Ilić, psihijatar i psihoterapeut. „A od sutra… »

Supersila u penziji

Politika 11.01.2016
Amerika je donedavno ratovala „na prvu loptu” – od pada Berlinskog zida čak devet puta - ali od Obaminog useljenja u Belu kuću taj intervencionistički žar je utihnuo. Najnovija nuklearna provokacija Severne Koreje – probna detonacija… »

Kolindina šutnja

Politika 11.01.2016
Jučerašnji dan predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović sigurno je provela u svečanoj atmosferi, iako naši susedi još nemaju vladu i nalaze se u postizbornoj groznici. Kolinda je, međutim, pre godinu dana pobedila na izborima za predsednicu… »

Vazdušasti omlet iz rerne: Probajte, postaće vam omiljeno jelo! (VIDEO)

Pravda 11.01.2016
Probajte i videćete – prosto se topi u ustima, a sadrži samo 118 kalorija na 100 grama. Sastojci: 6 jaja 300 ml mleka pola kašičice soli Priprema: 1. U vanglu sipajte jaja, mleko i so, pa dobro sjedinite žicom za mućenje. 2. Kad ste dobili… »

Grad Šabac uštedeo 71,5 miliona dinara

Pravda 11.01.2016
Zajedničkim javnim nabavkama Grad Šabac je tokom prošle godine uštedeo 71,5 miliona dinara. Sprovedeno je osam javnih nabavki, a preduzeća, ustanove i škole najviše su bili zainteresovani za zajedničke nabavke električne energije, sredstava za… »

Ko je finansirao Cecin koncert za doček u Kruševcu

B92 11.01.2016
Od Nove godine prošlo je već 11 dana, ali se o dočeku još priča - posebno onom u Kruševcu. Koncert folk pevačice Svetlane Ražnatović finansiralo je 16 preduzeća donacijama od 30.000 do pola miliona dinara. Ništa ne bi bilo čudno da među… »

Pogledajte kako se Rogozin provodi u Srbiji (VIDEO)

Pravda 11.01.2016
Potpredsednik vlade RF je juče, 10. januara, stigao u Beograd, gde će učestvovati na zasedanju rusko-srpskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučnotehničku saradnju. On je juče prisustvovao treningu srpskih specijalnih jedinica,… »

Vedrana Rudan: Amerika je najveće zlo u ljudskoj istoriji, otrovala je celu Srbiju uranijumom!

Pravda 11.01.2016
Danima od prijatelja dobivam mejl koji je “važan” i koga moram “slati dalje”. Dogodilo se nešto strašno, misle svi koji mi pišu. Monsanto, zloglasna američka tvrtka koja je ujedno i jedan od najvećih svjetskih proizvođača GMO proizvoda… »