Regioni arhiva vesti 11.01.2016

Rok za povezivanje staža istekao, za sada neće biti produžen!

iKragujevac 11.01.2016
Skoro 1.000 radnika uspelo je da do 31. decembra poveže staž i ostvari jedan od uslova za penziju, iako je država obezbedila novac za 13.000 zaposlenih iz preduzeća u restrukturiranju. Prema podacima Ministarstva rada, do kraja prošle godine podneto… »

Nudio gitaru za pomoć maloj Iskri, niko nije hteo da kupi

Glas Zapadne Srbije 11.01.2016
Čačak - Čačanin Stevan Vebel Stojanović ponudio je na prodaju veoma dragu gitaru kako bi zarađenim novcem pomogao 11-mesečnoj Iskri Zejak Foto: Glas zapadne Srbije kojoj je neophodna hitna operacija oka. Nažalost, kupaca nije bilo. Reč je o… »

Skriveno blago javorske lepotice

Glas Zapadne Srbije 11.01.2016
Nova Varoš - Speleolozi predlažu da pećina Durulja kod Nove Varoši bude konačno uređena. Mašta prirode stvorila ukrase, vodopade, jezera, ponornice... Ulaz u Durulju, foto. D.Gagričić Blago "javorske lepotice", kako su posetioci nazvali pećinu… »

Šabac: Lek iz prirode umesto apoteke

Večernje novosti 11.01.2016
Gde greše Šapčani kad medikamente sve češće zamenjuju melemima i čajevima? Trave (ni)su za svakoga - tvrdi Milan Marinković, poznavalac alternativne medicine. IAKO moderna medicina ubrzano napreduje, drevne tehnike lečenja postaju sve… »

Centar grada i pojedina niška sela bez vode

Južne vesti 11.01.2016
Prvomajska, ulice Ćirila i Metodija i Kralja Stefana Prvovenčanog su trenutno bez vode, a zbog ponovnog pucanja cevi kod motela “Nais” česme su suve i u selima Vrtište i Trupale. Havarija na vodovodnoj mreži prouzrokovala je prestanak… »

Zaječar: Vlast ukinula besplatne vrtiće

Kurir 11.01.2016
ZAJEČAR - Prva odluka gradskih čelnika u Zaječaru u 2016. godini je da se ukine ranije doneta odluka o besplatnim vrtićima. Roditelji dvoje dece sada moraju da izdvoje i više od dve mesečne zarade godišnje za boravak mališana u vrtićima. Direktan… »

Pola veka "Sevdaha"

RTS 11.01.2016
Gradsko kulturno umetničko društvo "Sevdah" iz Vranja pola veka rada obeležilo koncertom na kojem su učestvovali i najmlađi i najstariji članovi Društva. U gradu sevdaha i meraka, poznatog melosa i pesme koje je proslavio Staniša Stošić, ali i… »

DS:Hapse demokrate – panika u redovima režima

Jugmedia 11.01.2016
NIŠ – Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) optužio je aktuelnu vlast da „nastavlja sa progonom članova Demokratske stranke, ne bi li svoje malverzacije prebacili na one koji nisu u prilici ni da se valjano… »

Rezultati trećeg kola FUTSAL-a

OK radio 11.01.2016
U nedelju su u Vranju odigrane utakmice trećeg dana takmičenja na turniru u malom fudbalu “Futsal 2016”. Postignuti su sledeći rezultati: Tasić Korbevac - Grot 1:6, Stefan Komerc Vranjska Banja - 7. Juli Dinamo kadeti 5:2, Fokus - Hajberi 0:4… »

Masonerija ne vodi politiku, tvrde u "društvu sa tajnama"

Južne vesti 11.01.2016
Velika nacionalna loža Srbije otvoriila je nedavno po prvi put vrata svog hrama u Nišu novinarima, a članovi ove masonske lože tvrde da oni nisu tajno društvo, već "društvo sa tajnama". Dragan Đurić, koji nosi titulu "vrlo moćni suvereni… »