Arhiva vesti 31.01.2016

SAD, Francuska i Britanija spremaju udare na IS u Libiji

Dnevnik 31.01.2016
LONDON: Američki, francuski i britanski vojni stručnjaci utvrđuju moguće mete za vazdušne napade na snage Islamske države u Libiji, kao i lokacije na kojima. su prijateljske paravojne snage, tako da ih koalicione snage u udarima protiv IS slučajno… »

Srpski naučnici tragaju za devetom planetom

RTV 31.01.2016
BEOGRAD - Da li u Sunčevom sistemu postoji još jedna planeta, deset puta veća od Zemlje i od Sunca udaljena četiri puta više nego Pluton, svetska astronomska zajednica pokušaće da sazna novim teleskopom LS ST čija izgradnja uveliko traje u Čileu… »

Srpska lista još nema stav o podršci Tačiju

RTV 31.01.2016
PRIŠTINA - Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je danas da srpski poslanici u Skupštini Kosova još nisu zauzeli stav o tome da li će podržati izbor kandidata DPK Hašima Tačija za predsednika Kosova. On je takođe negirao da će Srpska… »

Kameron i Tusk: Dogovor o jednoj tački

Politika 31.01.2016
LONDON – Britanija i Evropska unija su postigle dogovor da Britanija može odmah da koristi „kočnicu” po pitanju isplate socijalnih davanja migrantima, saopštio je večeras portparol britanskog premijera Dejvida Kamerona. To bi značilo… »

Na Kosovu pucao brat na brata

Novi magazin 31.01.2016
U selu Dren u opštini Zubin Potok na severu Kosova, večeras je teško ranjen 54. godišnji Srbin R.R, kada je na njega pucao rođeni brat, rečeno je Tanjugu u Kosovskoj policiji. Povređeni je dovežen u bolnicu u severnom delu Kosovske Mitrovice, a… »

ALARMANTNO: U Srbiji svakog dana nestanu u proseku četiri osobe

Pravda 31.01.2016
BEOGRAD – U Srbiji godišnje nestane oko 1.500 osoba, ili u proseku oko četiri ljudi dnevno „propadne u zemlju“. Najveći broj njih – više od 96 odsto – policija pronađe, a oni kojima se potpuno izgubi trag izvrše samoubistvo, ili se vrate… »

"Neki u EU traže da migrante gurnemo u more"

RTV 31.01.2016
BRISEL - Od Grčke su neke članice Evropske unije tražile da iskoriste sva sredstva da zaustave navalu imigranata preko grčko-turske granice, uključujući da budu gurnuti nazad u more, kako tvrdi grčki ministar za migracije Janis Muzalas. Evropska… »

Nadam se da izbori neće usporiti reforme

Akter 31.01.2016
Ambasador Holandije u Beogradu Henk van den Dol se nada da vanredni parlamentarni izbori u Srbiji neće usporiti reforme i da neće uticati na brzinu evropskih integracija. Ambasador Holandije u Beogradu Henk van den Dol se nada da vanredni parlamentarni… »

Sunce i kiša uništili slalom na Pohorju

B92 31.01.2016
Trka u slalomu u sklopu Svetskog kupa za skijašice u Mariboru otkazana je zbog lošeg kvaliteta staze, saopštili su organizatori. Visoke temperature omekšale su stazu na Pohorju, a posle starta 25 skijašica, organizatori su otkazali trku pošto su se… »

Vesić: Centar Beograda postaje pešačka zona, gradimo garaže

SEEbiz 31.01.2016
BEOGRAD - U narednih nekoliko meseci počeće rekonstrukcija garaže na Obilićevom vencu, što je prvi korak ka rešavanju problema parkiranja u Beogradu kojem nedostaje oko 10.000 parking mesta, a plan je i da najuži centar grada postane pešačja… »