Arhiva vesti 31.01.2016

Špigl: Nemačke tajne službe vrbuju azilante

Radio 021 31.01.2016
Nemačke tajne službe nastoje da dobiju obaveštajne podatke od tražilaca azila, a za uzvrat im obezbeđuju status zaštite koji inače ne bi mogli da dobiju, piše nemački "Špigl". Nemačka obaveštajna agencija BND i Savezna agencija za zaštitu… »

Srpski naučnici tragaju za devetom planetom

Akter 31.01.2016
Da li u Sunčevom sistemu postoji još jedna planeta, deset puta veća od Zemlje i od Sunca udaljena četiri puta više nego Pluton, svetska astronomska zajednica pokušaće da sazna novim teleskopom LSST čija izgradnja uveliko traje u Čileu i koji bi… »

Levandovski: Gvardiola zna gde će raditi sledeće sezone

Beta 31.01.2016
Fudbaler Bajerna iz Minhena Robert Levandovski izjavio je danas da trener te ekipe Pep Gvardiola zna koji će klub iz Premijer lige predvoditi sledeće sezone i da je već počeo da pravi planove kako da promeni taj tim. Gvardiola je početkom godine reko… »

JOŠ NAM SAMO TO FALI: I za renoviranje stana potrebna građevinska dozvola

iKragujevac 31.01.2016
Za adaptaciju stana potrebno je obezbediti građevinsku dozvolu, a radove prijaviti upravniku zgrade. U suprotnom, čeka vas obustava radova ili kazna do 50.000 dinara. Za radove poput krečenja ili menjanja pločica, novi zakon o stanovanju i održavanju… »

Rastu nam plate, raste i osnovica za PIO

iKragujevac 31.01.2016
Republički fond za PIO podsetio je građane koji sami plaćaju doprinos za penzije da od uplate za februar važe nove više osnovice osiguranja. Osnovice su u odnosu na prethodni period više za 4,16 odsto.To usklađivanje, kako je saopšteno iz PIO… »

"Kraljevska" sramota: Britanski razarači stalno u kvaru

Vesti online 31.01.2016
Razarači Kraljevske ratne mornarice Velike Britanije, koji koštaju po više milijardi funti, stalno su u kvaru, prenose britanski mediji. Razaračima se redovno kvari elektronika zbog problema sa električnim motorom, navodi britanska televizija… »

Bojanke za odrasle – pomažu u oslobađanju od stresa i donose zaradu

Gde investirati 31.01.2016
Bojenje voštanim i drvenim bojicama je obično aktivnost za decu koja im pomaže da prepoznaju boje, da izraze svoju kreativnost i razvijaju motoriku. Takođe može da bude relaksirajuća – iako taj faktor verovatno nije toliko važan deci, koliko… »

Vučić potpisao predlog za smenu Gašića

Slobodna Evropa 31.01.2016
Premijer Aleksandar Vučić potpisao je predlog za razrešenje ministra odbrane Bratislava Gašića i uputio ga Narodnoj skupštini, potvrđeno je u njegovom kabinetu. Očekuje se da to bude jedna od tema na vanrednom zasedanju parlamenta, koje je… »

Austrija planira vratiti 50.000 tražitelja azila

Al Jazeera 31.01.2016
Austrijski plan uključuje finansijske poticaje ljudima da napuste Austriju i proširenje liste sigurnih zemalja. Austrijska vlada planira u iduće tri godine vratiti 50.000 tražitelja azila, objavili su u austrijski mediji. Brojne evropske zemlje… »

VIDEO: Novi kružni most u Urugvaju

Radio 021 31.01.2016
Urugvajska Laguna Garzon početkom godine dobila je novi kružni most. Pre toga preko vode se prelazilo isključivo splavom. Glavni razlog za primenu kružne forme, prema rečima arhitekte Rafaela Vinolija, jeste usporavanje vozila pri prelasku… »