Politika arhiva vesti 31.05.2016

Vučković: Razmišljam o kandidaturi za predsednika DS

RTV 31.05.2016
BEOGRAD - Funkcionerka DS Nataša Vučković izjavila je danas da razmatra da li će se kandidovati za predsednicu te partije i dodala da će se opredeliti nakon što bude sagledala da li će moći da odgovori na sve zahteve i probleme. "To je još uvek… »

Jeremić: Ako istočna Evropa daje kandidate, blizu smo pobede

Sandžak haber 31.05.2016
Ako istočna Evropa bude dala kandidata za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, Srbija će biti veoma blizu pobede, izjavio je kandidat Srbije za naslednika Ban Ki Muna Vuk Jeremić. Ta utakmica je teška, komplikovana i složena. U njoj učestvuju… »

Kovač: Naši zahtevi ušli u pregovarčki proces

RTV 31.05.2016
ZAGREB - Šef hrvatske diplomatije Miro Kovač rekao je danas da je Hrvatska obezbedila da njeni zahtevi uđu u pregovarački proces Srbije i EU, prenela je Hina. Kovač učestvuje na sastanku ministara spoljnih poslova Procesa saradnje u Jugoistočne… »

Radulović ljut na američkog ambasadora zbog podrške Vučiću

Vesti online 31.05.2016
Američki ambasador Kajl Skot nedavno je lidera pokreta Dosta je bilo Sašu Radulovića pitao da li je spreman da podrži novu vladu, saznaje "Blic". Kako navodi izvor Blica, do sastanka je došlo na inicijativu Skota, koji je sa Radulovićem popričao u… »

Nasilje nad srbima ili ga narod zaista voli: Spomenik Đinđiću - da ili ne!?

Pravda 31.05.2016
BEOGRAD - Podizanje spomenika u čast istaknutih ličnosti iz srpske istorije ujedinjuje društvo na putu ka zajedničkom cilju, jer oni ne pripadaju pojedincima ili političkim partijama, već celom narodu, izjavili su danas sagovornici Tanjuga povodom… »

Vulin: Samo ujedinjeni opstajemo

Dnevnik 31.05.2016
U Novom Sadu je formiran Savez 22 krajiška udruženja. Na osnivačkoj skupštini, održanoj u Skupštini Vojvodine, rečeno je da je cilj Saveza, sa sedištem u Novom Sadu, da se neguju običaji, tradicija i kultura zavičaja, kao i da se stvori jača… »

MUP: Srbija priprema novu strategiju za borbu protiv terorizma

RTV 31.05.2016
BEOGRAD - Srbijа pripremа novu Strаtegiju zа prevenciju i borbu protiv terorizmа, najavio je danas državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Aleksandar Nikolić, koji Srbiju predstavlja na skupu u Berlinu, u organizaciji OEBS. Nikolić je… »

Srbiju posetilo za 15 odsto više turista u prva četiri meseca

Novi magazin 31.05.2016
Srbiju je u prva četiri meseca posetilo 718.750 turista, što je za 15 odsto više nego u istom periodu prošle godine, od čega je domaćih turista bilo 412.386 ili 14 odsto više, a inostranih 306.364 ili 15 odsto više, saopštila je danas Turistička… »

Ahmeti: Možemo sa kosovskim Srbima, ne možemo sa Beogradom

Pravda 31.05.2016
Gradonačelnik Prištine i funkcioner "Samoopredeljenja" Špend Ahmeti izjavio je da Zajednica srpskih opština nije dobro rešenje. On je rekao i da Albanci smatraju da je ona neophodna Srbima da bi ih destabilizovala. "Ja sam za dijalog sa kosovskim… »

Đukanović: Nije problem što su u vladi i ministri iz opozicije

Blic 31.05.2016
Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je danas da mu ne predstavlja problem to što su u njegovoj vladi i ministri iz opozicije. "Daleko sam od onog profila ljudi koji sarađuju samo sa istomišljenicima", rekao je Đukanović. Njemu je, kako je… »