Politika arhiva vesti 31.05.2016

Nataša Vučković će voditi Demokratsku stranku?

Mondo 31.05.2016
Funkcionerka DS Nataša Vučković izjavila je danas da razmatra da li će se kandidovati za predsednicu te partije. Foto: Screenshot Vučković je dodala da će odlučiti nakon što bude sagledala da li će moći da odgovori na sve zahteve i probleme… »

"Imamo šansu u trci za naslednika Ban Ki-Muna"

RTV 31.05.2016
BEOGRAD - Kandidat Srbije za generalnog sekretara UN Vuk Jeremić ocenio je sinoć da će Srbija biti blizu pobede u utakmici za naslednika Ban Ki-muna, ukoliko istočna Evropa bude dala svog kandidata, i dodao da je kandidatura naše zemlje jedina… »

Kovač: Naši zahtevi ušli u pregovarčki proces

RTV 31.05.2016
ZAGREB - Šef hrvatske diplomatije Miro Kovač rekao je danas da je Hrvatska obezbedila da njeni zahtevi uđu u pregovarački proces Srbije i EU, prenela je Hina. Kovač učestvuje na sastanku ministara spoljnih poslova Procesa saradnje u Jugoistočne… »

Radulović ljut na Skota: Predsednik Dosta je bilo zamerio ambasadoru SAD zbog "podrške Vučiću"

Blic 31.05.2016
Američki ambasador Kajl Skot nedavno je lidera pokreta Dosta je bilo Sašu Radulovića pitao da li je spreman da podrži novu vladu, saznaje „Blic“. Kako navodi naš izvor, do sastanka je došlo na inicijativu Skota, koji je sa Radulovićem popričao… »

Krstić i Antić o spomeniku Đinđiću

RTS 31.05.2016
Podizanje spomenika u čast istaknutih ličnosti iz srpske istorije ujedinjuje društvo na putu ka zajedničkom cilju, jer oni ne pripadaju pojedincima ili političkim partijama, već celom narodu, izjavili su sagovornici "Tanjuga" povodom polemika u… »

Vulin: Samo ujedinjeni opstajemo

Dnevnik 31.05.2016
U Novom Sadu je formiran Savez 22 krajiška udruženja. Na osnivačkoj skupštini, održanoj u Skupštini Vojvodine, rečeno je da je cilj Saveza, sa sedištem u Novom Sadu, da se neguju običaji, tradicija i kultura zavičaja, kao i da se stvori jača… »

MUP: Srbija priprema novu strategiju za borbu protiv terorizma

Novi magazin 31.05.2016
Srbijа pripremа novu Strаtegiju zа prevenciju i borbu protiv terorizmа, najavio je danas državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Aleksandar Nikolić, koji Srbiju predstavlja na skupu u Berlinu, u organizaciji OEBS. Nikolić je na skupu… »

Srbiju posetilo za 15 odsto više turista u prva četiri meseca

Blic 31.05.2016
Srbiju je u prva četiri meseca posetilo 718.750 turista, što je za 15 odsto više nego u istom periodu prošle godine, od čega je domaćih turista bilo 412.386 ili 14 odsto više, a inostranih 306.364 ili 15 odsto više, saopštila je danas Turistička… »

Ahmeti: Možemo sa kosovskim Srbima, ne možemo sa Beogradom

Pravda 31.05.2016
Gradonačelnik Prištine i funkcioner "Samoopredeljenja" Špend Ahmeti izjavio je da Zajednica srpskih opština nije dobro rešenje. On je rekao i da Albanci smatraju da je ona neophodna Srbima da bi ih destabilizovala. "Ja sam za dijalog sa kosovskim… »

Đukanović: Nije problem što su u vladi i ministri iz opozicije

Blic 31.05.2016
Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je danas da mu ne predstavlja problem to što su u njegovoj vladi i ministri iz opozicije. "Daleko sam od onog profila ljudi koji sarađuju samo sa istomišljenicima", rekao je Đukanović. Njemu je, kako je… »