Politika arhiva vesti 31.05.2016

Građani od Vlade traže hleba: Postizborno istraživanje "Faktor plusa"

Blic 31.05.2016
Više od tri četvrtine građana Srbije (84 odsto) najviše zanima razvoj ekonomije, rast investicija i zapošljavanje. Na drugom mestu prioriteta kojima treba da se bavi Vlada Srbije jeste borba protiv kriminala i korupcije (za 58 odsto građana), a na… »

Ivanić: BiH naglo krenula unazad, popis presudio

RTV 31.05.2016
BEOGRAD - U Bosni i Hercegovini je bio dosta pozitivan trend do januara ove godine i momenta predaje aplikacije za članstvo u Evropskoj uniji i, nakon toga, umesto da idu u još pozitivnijem pravcu, stvari su se naglo preokrenule unazad. Sve je počelo… »

Tahiri: Nema ZSO bez pozivnog broja

Alo 31.05.2016
Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je danas da osnivanje Zajednice srpskih opština (ZSO) neće početi dok se ne rasformiraju paralelne strukture na Kosovu, dok Kosovo ne dobije međunarodni pozivni broj i dok ne dođe do osamostaljenja… »

Nataša Vučković kandidat za predsednika DS?

Alo 31.05.2016
Funkcionerka DS Nataša Vučković izjavila je danas da razmatra da li će se kandidovati za predsednicu te partije i dodala da će se opredeliti nakon što bude sagledala da li će moći da odgovori na sve zahteve i probleme. "To je još uvek, ja bih… »

UNS: Upravni sud odbacio tužbu RTV Vranje protiv Agencije za privatizaciju

Novi magazin 31.05.2016
Upravni sud u Beogradu odbacio je tužbu koju su zaposleni u Radio-televiziji Vranje podneli protiv Agencije za privatizaciju jer im nije dozvolila da podele sve besplatne akcije, uz obrazloženje da to nije u njihovoj nadležnosti, saopštilo je danas… »

Ipak ne ide kući: Hag odbio da Karadžića privremeno pusti na slobodu

Telegraf 31.05.2016
Bivši predsednik Republike Srpske je hteo da prisustvuje četrdesetodnevnom pomenu mlađem bratu. Sud u Hagu odbio je zahtev bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića da bude pušten na privremenu slobodu. Karadžić je hteo da privremeno… »

Valjevo i dalje bez nove vlasti: Samo verifikovani mandati, bez izbora kadrova

Blic 31.05.2016
Novi odbornici seli su u skupštinske klupe i potrđeni su im mandati ali, suprotno nego što se očekivalo, Valjevo danas nije dobilo ni zakonodavnu ni izvršnu vlast, jer još nema konačnog dogovora između SNS i SPS. Konstitutivna sednica novog saziva… »

Đukanović bez odgovora o političkoj sudbini Svetozara Marovića

Blic 31.05.2016
Crnogorski premijer Milo Đukanović danas u skupštini nije odgovorio na pitanje o političkoj sudbini direktora Političkog saveta vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozara Marovića koji je nedavno priznao krivicu za malverzacije kojim… »

Montevideo, Mile te video

e-Novine 31.05.2016
Šumska konferencija u Beogradu: Gori li Balkan u obojenoj revoluciji. Ekspertski odgovor Srbije kroz izlaganja posvećenih analitičara: znamo zašto nas destabilizujete, ali nećemo dozvoliti. Antisrpski komplot čine Turska, Hrvatska, vlast Federacije… »

"Ako ne može državu jedan da vodi, ne može ni stranku"

B92 31.05.2016
Beograd -- DS ima tri nivoa problema, potrebu za organizacionom reformom, finansijski problem i, za građane najvažnije, programsko unapređenje, kaže Nataša Vučković. Potpredsednica DS je u Kažiprstu B92 rekla da su novi zadaci DS unapređenje… »