Politika arhiva vesti 31.05.2016

DRI: Nemamo nadležnosti za ovlašćenje u vezi nabavke raketa

Novi magazin 31.05.2016
Državna revizorska institucija (DRI) nema nadležnosti za davanje ovlašćenja o finansiranju nabavke protivgradnih raketa i finansiranju protivgradnih strelaca na nivou lokalnih samouprava, niti za tumačenje Zakona o odbrani od grada na koje se… »

SZO: pohvalila pakovanje duvana bez oznaka

Blic 31.05.2016
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je saopštila danas da se "obično" pakovanje duvanskih proizvoda, bez oznaka, pokazalo kao efikasna dopuna zdravstvenom upozorenju i kao pomoć u spasavanju života. SZO je objavila izveštaj na 86 strana o… »

SZO: Prenošenje virusa zika seksualnim putem češće nego što se mislilo

Novi magazin 31.05.2016
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da je prenošenje virusa zika seksualnim putem češće nego što se mislilo i preporučila ženama koje su boravile u zaraženim zonama da odlože trudnoću. U preporuci SZO navodi se da parovi i… »

Mađarska pojačava žicu, migranti ne odustaju

Slobodna Evropa 31.05.2016
Preko mađarsko-srpske granice svakoga dana pokušava da pređe više stotina migranata, a pritisak na ovu kapiju Evropske unije sve je veći, navode mađarski mediji. Za one koji sa imigracionim papirima čekaju dozvolu da uđu u Mađarsku postavljeni su… »

Otimanje za urnu Nikole Tesle

Slobodna Evropa 31.05.2016
Premeštanje urne Nikole Tesle iz muzeja u Beogradu, po ko zna koji put u poslednjih nekoliko godina, opet je tema u Srbiji. U svojevrsnom posthumnom ratu za pepeo jednog od najvećih svetskih naučnika na jednoj strani su Srpska pravoslavna crkva i… »

Islamska zajednica Srbije: Na putu pomirenja ili dubljeg razdora?

Slobodna Evropa 31.05.2016
Predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, jedne od dve islamske zajednice koje postoje u Srbiji, Mevlud Dudić pozvao je sve pripadnike Islamske zajednice i ulemu da konačno stave tačku na podele i okupe se oko jedne, jedinstvene i tradicionalne… »

Šešelj: Tresem se zbog Maje

Alo 31.05.2016
Vojislav Šešelj vrši pripreme za susret sa Majom Gojković, budućom predsednicom parlamenta. Nakon što je mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić potvrdio pisanje „Alo!“ da će Maja Gojković i u novom sazivu parlamenta ostati na… »

Puls javnosti Kosova: Oko 94 odsto Albanaca protiv stvaranja Zajednice srpskih opština

Kurir 31.05.2016
PRIŠTINA - Oko 94% kosovskih Albanaca i pripadnika nesrpskih manjina protiv je formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO), pokazalo je ispitivanje Pulsa javnosti predstavljeno 31. maja u Prištini. Istovremeno većina kosovskih Srba (69%) snažno ili… »

Ivanić sa državnim vrhom Srbije o političkim prilikama u regionu Tanjug

Studio B 31.05.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa članom Predsedništva BiH iz redova srpskog naroda Mladenom Ivanićem, koji je premijera upoznao sa novonastalim pogoršanjem političkih prilika i međunacionalnih odnosa u… »

Vučević: Republička i pokrajinska vlada do sredine juna

RTV 31.05.2016
BEOGRAD - Republička i pokrajinska vlada bi trebalo da budu formirane do sredine juna, izjavio je večeras jedan od četiri nova potpredsednika SNS Miloš Vučević, dodavši da bi Igor Mirović bio dobar kandidat za pokrajinskog premijera. On je u… »