Politika arhiva vesti 31.05.2016

MUP: Srbija priprema novu strategiju za borbu protiv terorizma!

Srbija danas 31.05.2016
Srbijа pripremа novu Strаtegiju zа prevenciju i borbu protiv terorizmа, najavio je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Aleksandar Nikolić, koji Srbiju predstavlja na skupu u Berlinu, u organizaciji OEBS. Nikolić je na skupu… »

"Izetbegović želi da se Srbi proglase agresorima"

B92 31.05.2016
Beograd -- Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta je ocenio da Bakir Izetbegović nastavlja da vodi destruktivnu politiku. On je to rekao reagujući na izjavu predsedavajućeg Predsedništva BiH i istakao da on nastavlja da vodi politiku s ciljem… »

Vulin: RS garant opstanka Srba u BiH

Alo 31.05.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas Osnivačkoj Skupštini Saveza Krajiških udruženja u Srbiji, koja je održana u velikoj sali Skupštine AP Vojvodine. Vulin je… »

Dodik optužuje Betu za slučaj koji je izgubio na sudu

B92 31.05.2016
Beograd -- Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ponovo je optužio agenciju Beta za navodno lažno izveštavanje. On je pominjao pritom slučaj zbog kojeg je još pre godinu i po izgubio na sudu u Banjaluci od novinarke Bete. Dodik je danas u… »

Ko će u nemanjinu 11? Konsultacije mandatara Vučića počinju od nedelje!

Srbija danas 31.05.2016
Konsultacije o sastavu nove vlade mandatara Aleksandra Vučića počeće od nedelje nakon konstituisanja Narodne skupštine. Kako navodi RTS, iako je bilo najavljeno da ti razgovori počnu sutra, prvi sagovornici u sedište Srpske napredne stranke… »

„Paljenje Balkana od Makedonije do Republike Srpske“ Tanjug,Studio B

Studio B 31.05.2016
Tamni oblaci nadvili su se nad Balkanom, a njegova destabilizacija je očigledan proces, ocenjeno je na konferenciji „Paljenje Balkana od Makedonije do Republike Srpske“, kojoj je prisustvovao i predsednik RS Milorad Dodik. Učesnici smatraju da je… »

Funkcioner DJB: Radulović promenio odborničku listu

RTV 31.05.2016
BEOGRAD - Lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović promenio je listu odborničkih kandidata, koju je prethodno doneo odbor tog pokreta u beogradskoj opštini Vračar, dodavši kandidature kumova i rođaka nekih funkcionera pokreta, izjavio je… »

SDP jedinstven uprskos prelasku odbornika u SNS

Alo 31.05.2016
Građanska inicijativa "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića saopštila je da to što su članovi SDP-a, odbornici u opštinama Zvečan i severna Kosovska Mitrovica, napustili Građansku inicijativu neće promeniti rad i jedinstvo u SDP-u… »

Svi zahtevi Hrvatske u pregovaračkom procesu Srbije i EU

Alo 31.05.2016
Hrvatski šef diplomatije Miro Kovač izjavio je danas da je Hrvatska osigurala da svi njeni zahtevi uđu u pregovarački proces Srbije i Evropske unije, preneo je Jutarnji list. Kovač je naglasio da Hrvatska može biti zadovoljna postignutim. "Uspeli… »

Može li anketni odbor da otkrije šta se desilo u RIK-u

Politika 31.05.2016
Vučić bi hteo da odbor ispita uvođenje jedne liste na silu u skupštinu, a DS i DSS–Dveri da se razotkrije izborna krađa. Novi saziv Narodne skupštine Srbije suočiće se sa nadgornjavanjem vlasti i opozicije oko formiranja anketnog odbora. Budući… »