Politika arhiva vesti 31.05.2016

SNS dobila preporuku za glasanje o članstvu u ENP Tanjug

Studio B 31.05.2016
Srpska napredna stranka dobila je preporuku za glasanje o članstvu u Evropskoj narodnoj partiji, o čemu će se u septembru izjašnjavati Politička skupština EPP, saopšteno je iz SNS-a. Odluka je, kako se navodi, doneta na radnoj grupi EPP, uz ocenu… »

Rama: Odnosi Kosova i NATO da postanu institucionalni

Novi magazin 31.05.2016
Albanski premijer Edi Rama rekao je na sednici Parlamentarne skupštine NATO u Tirani da odnosi između Kosova i NATO moraju da postanu institucionalni, prenosi danas prištinski list "Koha ditore". Rama je na jučerašnjoj sednici rekao da su evropske… »

Susret Vučića i pupovca: Neophodan dijalog Beograda i Zagreba

Telegraf 31.05.2016
Premijer Vučić je još jednom istakao opredeljenost Srbije za izgrađivanje dobrosusedskih odnosa sa Hrvatskom, regionalnu saradnju i saradnju u okviru evrointegracija. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Srpskog… »

U Novom Zelandu paklice cigareta bez oznake proizvođača

Biznis i finansije 31.05.2016
Vlada Novog Zelanda planira da donese mere o uvođenju neutralnih paklica cigareta na kojima neće biti istaknut logo proizvođača, već upozorenja o štetnim posledicama pušenja po zdravlje. Prema predlogu zakona predstavljenom danas, cigarete će se… »

Vulin: Tači za nas nije predsednik Kosova

Press 31.05.2016
Na Samitu 100 biznis lidera Jugoistočne Evrope i samitu Brdo-Brioni proces, koji su održani u Sarajevu, Hašim Tači je učestvovao po "Gimnih formuli". Foto:B92.net To znači da je Tači bio prisutan bez oznake države, rekao je ministar za rad u… »

Prvi susret kumova: Toma bežao od Šešelja kao od kuge

Pravda 31.05.2016
Kumovi i sadašnji ljuti protivnici Tomislav Nikolić i Vojislav Šešelj konačno su se sreli! Susret koji je osam godina iščekivala srpska javnost desio se prošle nedelje na manifestaciji Dani Afrike u Beogradu i protekao je komično - samo su im se… »

Sastanak Vučića i ivanića u Beogradu: Srbija neće nikada ostaviti na cedilu srpski narod u BiH!

Srbija danas 31.05.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa članom Predsedništva BiH iz redova srpskog naroda Mladenom Ivanićem, koji je premijera upoznao sa novonastalim pogoršanjem političkih prilika i međunacionalnih odnosa u… »

Mladi kadrovi SNS na testu lojalnosti

Danas 31.05.2016
Kako lider neprednjaka kontroliše političku štetu usled slučaja "Savamala" ANALIZA. Beograd - Slučaj "Savamala" u opozicionim krugovima smatra se početkom silazne putanje vlasti Aleksandra Vučića. Međutim, lider SNS je na stranačkoj skupštini u… »

Gašić koordinator službi bezbednosti?

Alo 31.05.2016
Bratislav Gašić novu funkciju navodno će dobiti u bezbednosnom sektoru. Vulin viđen za ministra policije, a Stefanović za ministra odbrane. Bratislav Gašić, smenjeni ministar odbrane i od subote bivši potpredsednik SNS, viđen je za mesto… »

Istraživanje: Najveći problem na Kosovu nezaposlenost, siromaštvo i korupcija

Novi magazin 31.05.2016
Nezaposlenost, siromaštvo i korupcija najveći su problemi građana Kosova, pokazalo je najnovije istraživanje Puls javnosti koje je predstavljeno u Prištini. Rezultati su pokazali da je zadovoljstvo građana institucijama Kosova, sa izuzetkom… »