Društvo arhiva vesti 29.09.2016

Prevencija ekstremizma i radikalizma

RTV Novi Pazar 29.09.2016
U organizaciji Kulturnog centra "Danad" danas je u Hotelu "Tadž" održan sastanak radne grupe za validaciju radnih verzija dokumenata za referalni mehaninizam prevencije ekstermizma i radikalizma. Na sastanku su učešće uzeli predstavnici svih… »

Vukosavljević: Država će i dalje voditi računa o Matici Srpskoj

RTS 29.09.2016
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević je tokom boravka u Novom Sadu, zajedno sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem posetio Maticu srpsku i istakao da je to temeljna ustanova srpske kulture. Ministar Vukosavljević je rakao da će… »

Najveće misterije hrama Svetog Save: Znate li uopšte kakve veze ima Tašmajdan sa njima? (video)

Telegraf 29.09.2016
Mošti Svetog Save nisu spaljene na mestu gde je podignut Hram, koji su Nemci koristili kao garažu, već na Tašmajdanu, gde je Crkva Svetog Marka. Najveći srpski pravoslavni hram na Balkanu – Hram Svetog Save, koji zauzima istaknuto mesto na… »

Obeležen svetski dan srca i u novom sadu: Podizanjem svesti i pregledima do zdravog najbitnijeg ljudskog organa! (foto)

Telegraf 29.09.2016
Prema rečima pokrajinskog sekretara za zdravstvo doc. dr Zorana Gojkovića u Srbiji 47 osoba svaki dan dobije infarkt, a nažalost 15 osoba podlegne posledicama. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran… »

Centar: Usvojenje je u najboljem interesu deteta

Alo 29.09.2016
Direktorka Centar za socijalni rad u Zrenjaninu Julija Bobek izjavila je danas da je razgovarala sa grupom građana koja je jutros protestovala ispred Centra zbog usvajanja maloletnog deteta iz tog grada i da bi javnost trebalo da ima više poverenja u… »

Mustafa: Kosovo će imati svoj broj

Alo 29.09.2016
Kosovski premijer Isa Mustafa rekao je danas poslanicima u parlamentu da će Međunarodna unija za telekomunikacije (ITU), a ne Beograd, dati Prištini međunarodni pozivni broj, javljaju prištinski mediji. "ITU ne priznaje Kosovo, ali smo mi našli… »

Omladina u Sandžaku otvorena prema ekstremizmu

Alo 29.09.2016
Deo omladine u Sandžaku otvoren je prema islamskom ekstremizmu, a petina ispitanika u istraživanju Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji smatra da je opravdano svoju veru braniti nasiljem, rečeno je danas u Beogradu. U Istraživanja "Stavovi… »

Udruženje kardiologa: Životne navike nam nisu dobre

N1 Info 29.09.2016
Predsednik Udruženja kardiologa Srbije Branko Beleslin izjavio je da "svi zajedno treba da radimo na modifikaciji zdravstvenog mentaliteta našeg naroda jer, kao što znate, životne navike nam nisu dobre". Beleslin je na konferenciji za novinare povodom… »

Da li su ljudi "programirani" da ubijaju?

Vesti online 29.09.2016
Evolucija i genetika su izgleda ostavile određen broj nasilnika u ljudskoj vrsti, ali je civilizacija ipak pripitomila "divlje zveri u nama", pokazuje najnovija studija. Naučnici su izračunali stopu po kojoj više od 1.000 vrsta sisara ubija pripadnike… »

Nepokretnoj Anđeli i krevet težak

Večernje novosti 29.09.2016
Devojčici iz Zemuna samo bi operacija mogla da pomogne. Dr Milenko Savić iz VMA spreman je da je operiše, ali titanijumska šipka koja treba da se ugradi košta više od 2,8 miliona dinara. ANĐELA Stanišić (12), iz Zemuna, ima osmeh, vedrinu i volju… »