Društvo arhiva vesti 29.09.2016

Šesti protest zbog rušenja u Savamali

OK radio 29.09.2016
Beograd -- Na protestu ispred Skupštine grada, predstavnici Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" ponovo su zatražili ostavke onih koji stoje iza rušenja objekata u Savamali. "Po 6. put smo se okupili ovde da pitamo ko stoji iza famoznih fantomki? Sve nas… »

Prijepolje: Bez rasprave o radu doma zdravlja i turističke organizacije

RTV Novi Pazar 29.09.2016
Opštinsko veće na jučerasnjoj sednici nije usvojilo izveštaj o radu načelnika Opštinske uprave, a nije ni usvojen izveštaj komisije za ispitivanje rada Doma zdravlja i Turističke organizacije Prijepolje koje je veće nedavno formiralo. Tokom… »

NVO: Policija morala da asistira u slučaju divlje gradnje

RTV Novi Pazar 29.09.2016
Sandžački odbor za zaštitu ljudkih prava i sloboda, Urabin in i Kulturni centar “Damad” ukazali su danas na brojne probleme koji se tiču rada policije i sudstva u Novom Pazaru. Ove tri nevladine organizacije ocenile su da republičke institucije u… »

Priboj: Rekonstrukcija škole u dečije odmaralište

RTV Novi Pazar 29.09.2016
Predstavnici lokalne samouprave Priboj su u saradnju sa Železničko-planinarskim društvom Ljeskovac obišli staru školu u selu Bučiju u sklopu aktivnosti na planiranju projekta revitalizacije ovog zapuštenog objekta i dela opštine na granici sa… »

Ima posla i za invalidna lica

RTV Novi Pazar 29.09.2016
Elvira Tutić i Radoš Mrlješ članovi su Međuopštinskih organizacija saveza slepih i slabovidih i gluvih i nagluvih u Novom Pazaru.Oni su već četiri meseca angažovani na poslovima u ovim organizacijama koje mogu da obavljaju u okviru svojih… »

Kuca bez prestanka

RTV Novi Pazar 29.09.2016
Svake godine,29.septembra,u celom svetu se na različite načine obeležava "Dan srca".Ovogodišnji slogan bio je "Osnažite svoj život".I u Novom Pazaru nizom aktivnosti krenuvši od besplatnog merenja nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska za sve… »

Provera zdravlja na svetski dan srca

RTV Novi Pazar 29.09.2016
Služba novopazarske polivalentne patronaže i danas je nastavila svoje aktivnosti vezane za obeležavanje Svetskog dana srca. Akcija besplatnog merenja šećera u krvi i krvnog pritiska je sprovedena kod Sebilja za sve sugrađane, koji su se odazvali u… »

Bošnjaci iz Janje ključni na izborima u Bijeljini

Al Jazeera 29.09.2016
Janja kod Bijeljine je najveća povratnička zajednica u BiH. U nju se vratilo gotovo 90 posto prijeratnog stanovništva čiji bi glasovi na ovogodišnjim lokalnim izborima mogli biti presudni u izboru gradonačelnika Bijeljine.… »

Naslovne strane današnjih novina: Prelistavanje štampe za 30. septembar 2016.

Telegraf 29.09.2016
Dnevne novine u Srbiji za 30. septembar 2016. godine na naslovnim stranama pišu o brojnim aktuelnim društveno-političkim temama. Dnevne novine u Srbiji za 30. septembar 2016. godine na naslovnim stranama pišu o brojnim aktuelnim društveno-političkim… »

Pregovarači tihi posle četvrtog dana

Alo 29.09.2016
Predstavnici delegacija Beograda i Prištine koji u Briselu od ponedeljka razgovaraju o primeni sporazuma o telekomunikacijama ni danas javnost nisu obavestili o detaljima i rezultatima pregovora. Kako se pretpostavlja, a to je juče rečeno agenciji Beta… »