Društvo arhiva vesti 29.09.2016

Ne dižite tenzije oko Republike Srpske!

Alo 29.09.2016
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, u telefonskog razgovora sa nemačkim kolegom Frank Valterom Štajnmajerom, naglasio je da ne treba dizati tenzije u vezi sa Republikom Srpskom, već da strane u BiH treba podsticati na konstruktivan dijalog. "Ruska… »

„Škola za generale” o Srbiji na strategijskom raskršću

Politika 29.09.2016
Status Kosova i Metohije, pokušaji revizije Dejtonskog sporazuma, migrantska kriza, ekstremističke grupe okupljene na nacionalnoj i verskoj osnovi i organizovani kriminal – samo su neki od izazova sa kojima se suočavaju Srbija i region. O ovim i… »

Arapi i Česi hoće Ponikve

Vesti online 29.09.2016
Uprkos obećanju premijera Srbije Aleksandra Vučića datom još prošle godine da će aerodrom Ponikve u avgustu ove godine biti otvoren za saobraćaj, od obećanja nema ništa jer se umesto 600.000 evra ispostavilo da je za završetak radova potrebno… »

Danas je ispred Skupštine grada održan protest "Ne davimo Beograd"

Srbija danas 29.09.2016
Građanski protest 'Ne davimo Beograd' održan je danas u Beogradu. Na protestu je bilo oko 1.900 ljudi, što je mnogo manje nego prošlog puta. Ovaj protest održava se ispred gradske skupštine u Beogradu, a na protestu učestvuju i aktivisti LGBT… »

Radikalizacija mladih muslimana u Sandžaku: Da je opravdano nasiljem braniti veru, smatra čak petina ispitanika (FOTO)

Telegraf 29.09.2016
Na pitanje da li znaju šta je ISIL, odgovor je izbeglo 28 odsto ispitanika, a među onima koji su odgovorili, 36 odsto njih je reklo da zna, dok 64 odsto ne zna šta je ISIL. Petina mladih muslimana u Sandžaku nema ništa protiv verskog nasilja, dok… »

"Bila sam sa sinom u bolnici tri dana, pa zbog toga dobila otkaz": Biljanin status razbesneo je pola Srbije!

Telegraf 29.09.2016
Petrović Kovačević je ostala bez posla zbog brige o zdravlju svog deteta. Biljana Petrović Kovačević bila je zaposlena u jednoj pekari. Sin joj je imao astmatični napad, pa je tri dana morala da bude sa njim u bolnici. Kada se vratila na posao… »

Računica za spasavanje sopstvene zadnjice

Danas 29.09.2016
Bolje da "padnem" zbog lažnog patriotizma i za slobodu nego zbog toga što sam "drpio" od najsiromašnijih građana na evropskom tlu. Da li je moguće da Milorad Dodik nije predvideo situaciju u kojoj će konačni ishod referenduma u Republici Srpskoj… »

Sutra još toplije, temperature iznad proseka /VIDEO

B92 29.09.2016
Sutra u Srbiji posle svežeg jutra očekuje se sunčano i još toplije vreme, a temperature će biti iznad proseka za ovo doba godine. Najniža temperatura biće između 3 i 12 stepeni, dok će najviša dnevna dostizati 28 stepeni. U toku večeri suvo i… »

Težak put do usvojenja, godine usvojitelja otežavajući faktor

RTS 29.09.2016
U hraniteljskim porodicama u Srbiji odrasta oko 6.000 dece i mladih, a priprema hranitelja za odlazak deteta iz porodice počinje i pre nego što ono stigne u nju. Pored toga što je procedura za usvojenje složena i dugo traje, još veći problem je to… »

HVALA BRAĆO TURCI! Evo kako izgleda novo ginekološko odeljenje koje je renovirala TIKA! FOTO/VIDEO

Sandžak haber 29.09.2016
Novi Pazar – Turska agencija za medjunarodnu saradnju Tika finansirala je renoviranje ginekološkog odeljenja. Iako su radovi trebali biti poodavno završeni, na početak rada se trebalo pričekati jer nije sve uradjeno onako kako je zahtevao investitor… »