Društvo arhiva vesti 29.09.2016

Ponovo oštećena spomen-ploča nestalim novinarima

RTS 29.09.2016
Nepoznate osobe ponovo su oštetile spomen-ploču sa imenima kidnapovanih novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića kod sela Zočište u opštini Orahovac. Novinarska udruženja i Kancelarija za Kosovo i Metohiju traže da se otkriju počinioci. Udruženje… »

Novi NIN: Sve tajne Fondacije Dragice Nikolić

Blic 29.09.2016
Kako je moguće da fondacije Novaka Đokovića i Vlade Divca mogu da objave sve svoje donatore, a da je poslovanje zadužbine supruge predsednika Srbije apsolutna tajna - istražuje NIN u novom broju, koji je na kioscima od danas. Ustav Srbije, u članu… »

Prijavite nasilnike: Ne dozvolite torturu kao u Kaluđerici

Blic 29.09.2016
Potpredsednica vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović apelovala je danas na građane i državne institucije da učine sve da se više nikada ne ponovi nasilje kroz koje je prošla žiteljka Kaluđerice M. F… »

Krivična prijava: Novosađanin prevario 40 osoba za kupovinu stanova

Kurir 29.09.2016
NOVI SAD - Protiv vlasnika i direktora jedne građevinske firme iz Novog Sada policija je podnela krivičnu prijavu kojom se tereti da je uzeo novac od 40 oštećenih građana za stanove koje im nikada nije predao. Taj Novosađanin (38) se tereti da je… »

Nastavljena potraga za ukradenim pingvinom

RTV 29.09.2016
KEJPTAUN - Zaposleni u rezervatu za divlje životinje u Južnoafričkoj Republici očajnički tragaju za pingvinom koga su aktivisti ukrali iz parka i pustili u divljinu. Magareći pingvin (afrički pingvin) Badi pripada vrsti ugroženih životinja… »

Bez zastoja na putevima

RTS 29.09.2016
Osim uobičajnih jutarnjih i popodnevenih špiceva, vozače će van naseljenih mesta, pored lepog vremena, pratiti umeren intezitet saobraćaja i dobra prohodnost puteva, saopštio je AMSS. Trenunto nema vanrednih prekida na glavnim državnim putevima I i… »

Odata počast majoru Tepiću, inicijativa za spomenik

RTS 29.09.2016
Uz vojne počasti i polaganje venaca odata je pošta majoru JNA Milanu Tepiću, koji je pre 25 godina stradao tokom sukoba sa hrvatskim snagama kod Bjelovara. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da je to… »

Ko je kriv što nema para iz EU: Rasprava između Jadranke Joksimović i gradonačelnika Šapca

Kurir 29.09.2016
Između ministarke Jadranke Joksimović i gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića došlo je do javne rasprave ko je odgovoran što su poljoprivrednici ostali bez novca iz EU fondova. Isprva je pre nekoliko dana gradonačelnik Šapca obrazložio u… »

Pas Marka Džejkobsa "napisao" knjigu

Press 29.09.2016
Nevil je pas modnog kreatora Marka Džejkobsa i, kao što i priliči psu sa tako besprekornim pedigreom, ovaj pas “napisao" je knjigu. foto: b92.net Knjiga “Nevil Džejkobs: Ja sam Markov pas”, koju je sastavio Nikolas Njubold, sastavljena je od… »

Noć istraživača, najbolja naučna zabava u petak u Beogradu i još 10 gradova

Večernje novosti 28.09.2016
Sedma Noć istraživača posvećena je savremenim migracijama, tokom koje će svi zainteresovani, kako su najavili organizatori od tri do 103 godine moći besplato da učestvuju u najboljoj naučnoj zabavi. BEOGRAD - Pod sloganom "Istraži, prikaži… »