Društvo arhiva vesti 29.09.2016

Šta najčešće ubija stanovnike Srbije?

Press 29.09.2016
Svetski dan srca obeležava se danas, a u Srbiji svakoga dana 47 osoba doživi infarkt, dok ga 15 ne preživi. Foto:B92.net Bolesti srca i krvanih sudova uzrok su smrti svake druge osobe u našoj zemlji , podaci su Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr… »

Ministar kulture Srbije očekuje da Novi Sad bude Evropska prestonica kulture

Blic 29.09.2016
Ministar kulture Srbije Vladan Vukosavljević izjavio je danas da je optimista i da se nada pozitivnom ishodu kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine. - Učinićemo sve što je u našoj moći da pomognemo, kako u vidu tehničke… »

Obeležen Dan Specijalne brigade Vojske Srbije

B92 29.09.2016
Beograd -- Pripadnici Specijalne brigade Vojske Srbije u Pančevu su obeležili svoj dan i deset godina od formiranja. Predsednik Tomislav Nikolić je povodom desetogodišnjice od formiranja odlikovao Specijalnu brigadu Ordenom zasluga za odbranu i… »

Niš: Na aerodromu nađena ručna bomba iz Drugog svetskog rata

Novi magazin 29.09.2016
Zaostala ručna bomba iz Drugog svetskog rata pronađena je danas kod civilnog aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu, javili su beogradski mediji. Zaostala ručna bomba iz Drugog svetskog rata pronađena je danas kod civilnog aerodroma "Konstantin Veliki"… »

HO: Petina mladih u Sandžaku opravdava nasilje u odbranu vere

RTS 29.09.2016
Rezultati istraživanja Helsinškog odbora za ljudska prava pokazuju da petina mladih muslimana u Sandžaku izjavljuje da nema ništa protiv verskog nasilja, dok svaka deseta mlada osoba pokazuje da joj ne smeta čak ni ekstremizam ukoliko se time brani… »

Država odobravala milione firmi Željka Mitrovića, poreskom dužniku

Radio 021 29.09.2016
Od 2014. do juna 2016. godine, Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza dala je nešto više od sedam miliona evra kredita firmi Željka Mitrovića Pink International Company, od čega samo u martu ove godine skoro 3,5 miliona evra. U pismu Džordžu… »

Danas je Svetski dan srca

Novi magazin 29.09.2016
Svetski dan srca, 29. septembar obeležava se danas pod sloganom "Osnažite svoj život". U Beogradu će biti organizovana konferencija na kojoj će o kardiovaskularnim bolestima govoriti predsednik SANU Vladimir Kostić, predstavnici Ministarstva… »

Ubrzanje domaćeg preduzetništva

Blic 29.09.2016
Telekom Srbija podržaće tehnološko preduzetništvo pokretanjem programa „mts startap ubrzanje“ koji predviđa mentorsku podršku i novčanu nagradu od 20.000 evra za tri izabrana startapa. Kompanija ovaj program pokreće u saradnji sa neprofitnim… »

Zukorlić potvrdio da će njegov univerzitet dobiti akreditaciju

Blic 29.09.2016
Muamer Zukorlić, narodni poslanik i predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje, potvrdio je danas da je će njegov univerzitet u Novom Pazaru dobiti akredaticju. Zukorlić je novinarima u Skupštini Srbije, gde se sastao sa doktorom informacionih… »

Oštećen spomenik iz 1815. godine

Novi magazin 29.09.2016
Spomenik Svetom trojstvu u Subotici oštećen je i sa njega je ukraden pozlaćeni krst, a jednoj od skulptura anđela polomljena je ruka, javili su večeras lokalni mediji. To je drugi put u poslednje dve sedmice da je spomenik na meti nepoznatih vandala… »