Društvo arhiva vesti 19.04.2017

Dva mladića izvršila samoubistvo u Vrnjačkoj Banji

OK radio 19.04.2017
Vranjačka Banja -- Za manje od 24 sata u Vrnjačkoj Banji su se, pod još nerazjašnjenim okolnostima, dogodila dva samoubistva. Kako nezvanično saznaju "Večernje novosti", u utorak, oko 15 sati, hicem iz pištolja u glavu samoubistvo je u svojoj kući… »

Vojvođanske priče: Život uz zvona i monahe

Večernje novosti 19.04.2017
Od nekadašnjih manastirskih naselja sa imenom Prnjavor, u Sremu ostala samo tri. Siromasi su dolazili u manastir da rade, dobijali parče zemlje i na njoj gradili kuće. FRUŠKA gora u svom prelepom prirodnom okruženju krije i 18 srednjovekovnih… »

Mračne tajne ispod leda: Nacisti i tajna društva na Antarktiku (video)

Sputnik 19.04.2017
Najhladniji, najsuvlji i najvetrovitiji kontinent na Zemlji sa prosečnom temperaturom od -55 stepeni Celzijusovih, ispod slojeva leda krije misterije koje su mnogi istraživači bezuspešno pokušavali da reše... Tajne Antarktika kroz istoriju bile su… »

Zaboravite na reumu išijas: Napravite čaj koji je najjači prirodni diuretik!

Kurir 19.04.2017
Breza je jedna od najboljih diuretičkih biljaka sa snažnim dejstvom. Čaj se pravi od pupoljaka i lišća breze i predstavlja jedan od najjačih prirodnih diuretika. On pospešuje izlučivanje prekomerne tečnosti iz tela, pomaže prilikom smanjivanja… »

Potpisani ugovori za projekte iz kulture u vrednosti od 3,5 miliona dinara

Jug press 19.04.2017
VRANJE Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković u sali Načelstva sa podnosiocima projekata potpisao je ugovore o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za 2017. godinu. Za odobrene projekte izdvojeno je ukupno… »

EU gluva za Vučićevu autokratiju

Vesti online 19.04.2017
Pritisci vlasti na srpsko pravosuđe i medije sve su vidljiviji "golim okom", a poslednji svedok stanja je hajka RTV Pančevo na sudiju Višeg suda u Pančevu Stanku Simonović zbog poništenja osuđujuće presude protiv novinara Stefana Cvetkovića po… »

Usporen saobraćaj u Grdeličkoj klisuri zbog oštećenja puta

Blic 19.04.2017
JP "„PuteviSrbije"“ saopštilo je danas da je usled oštećenja trupa puta i kolovoza na državnom putu II A reda broj 258, deonica Leskovac - Vranje, u Grdeličkoj klisuri, od motela "„Predejane"“ do Caričine doline (u zoni izgradnje auto-puta… »

Ministar Ðorđević sa sindikatima o reformama

Studio B 19.04.2017
Ministar odbrane Zoran Ðorđević je razgovarao danas sa predstavnicima Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ u čijem sastavu se nalaze i pripadnici tog ministarstva i Vojske Srbije, koji su podržali reforme započete u tom resoru. Predstavnici… »

Srećni zaborav

Danas 19.04.2017
* Evrokup je uglavnom služio da se ne deprimiraju oni sa debljim buđelarom - španski (ove godine Unikaha bolja od Valensije), ruski, mnogo ranije francuski klubovi. Dakle, ja bih pre po ''bingo'' sistemu napao FIBA LŠ, neko će nabosti milion evra… »

Polemike Nedeljko Terzić: Organske šare

Večernje novosti 19.04.2017
Posebno u selima negovan je kult zajedničkog farbanja jaja u ogromnim oranijama, sa podloženom vatrom na ulici. FLOMASTERI, masne (uljane) boje, farbe iz kesica, sa voskom i bez njega, bleštave đinđuve koje se nalepe, sprejovi sa pozlatom, sitne… »